4.8
(16)

Recept: Bryndzové pirohy

Pirohy s bryndzou Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy spravené doma z poctivých surovín sú omnoho chutnejšie ako tie, čo navaríme z polotovarov.

Suroviny

  • 300 g polohrubej múky
  • 1/2 ČL soli
  • 1 vajce
  • 150 ml vody
  • 125 g bryndze
  • 400 g zemiakov
  • 1 PL masla
  • 1 cibuľa
  • Slanina


Postup

  1. Zemiaky očistíme a dáme variť.
  2. Kým sa zemiaky varia pripravíme cesto. Na doske zmiešame múku, soľ a vajce, miesime a pridávame vodu, kým nie je cesto hladké a spracované.
  3. Uvarené zemiaky odstavíme, zlejeme vodu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme bryndzu a poštucháme na hladkú hmotu.
  4. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme do zlatista až mierne do hneda. Slaninu nakrájame na kocky a popražíme na škvarky.
  5. Cesto rozdelíme na dva až tri diely (podľa veľkosti dosky). Vyvaľkáme na tenko, narežeme na štvorce, na každý dáme kôpku zemiakov s bryndzou a prstami po okrajoch lepíme na pirohy.
  6. Dáme variť do osolenej vriacej vody na 12 minút.
  7. Po uvarení scedíme, trochu premyjeme chladnou vodou a omastíme maslom z cibule alebo masťou zo slaninky.
  8. Pirohy podávame so slaninou a cibuľou, kto má rád, tak aj s kyslou smotanou.

Počet porcií: 16


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 16

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/bryndzove-pirohy/1425https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/bryndzove-pirohy.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/bryndzove-pirohy-180x180.jpgKucharkaJedlá bez mäsaRecept: Bryndzové pirohy Bryndzové pirohy spravené doma z poctivých surovín sú omnoho chutnejšie ako tie, čo navaríme z polotovarov. Suroviny 300 g polohrubej múky 1/2 ČL soli 1 vajce 150 ml vody 125 g bryndze 400 g zemiakov 1 PL masla 1 cibuľa Slanina Postup Zemiaky očistíme a dáme variť. Kým...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn ReceptyVarenie je radosť!