Majú ho radi deti aj dospelí – áno, vyprážaný karfiol. Tiež je vhodný aj pre vegetariánov. Najlepšie chutí s domácou tatárskou omáčkou.
Suroviny
Karfiol
Soľ
Hladká múka
Vajcia
Olej na vyprážanie
Postup
Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. Veľké zatiaľ nerozkrajujeme. Dáme variť do osolenej vody. Keď je to polomäkké, pozor nie mäkké, vyberieme a necháme vychladnúť.
Pripravíme si suroviny na trojobal: hladkú múku, osolené a rozmiešané vajíčka a strúhanku. Rúžičky obalíme v trojobale, ak sú príliš veľké pozdĺžne rozkrojíme.
Na panvici rozpálime olej a pred vložením do oleja ešte raz obalíme vo vajíčku. Pomaly vyprážame a často obraciame, aby boli časti karfiolu rovnomerne vypražené.
Vyprážaný karfiol podávame so zemiakmi alebo hranolkami a tatárskou omáčkou.
Počet porcií: 8
Ako sa vám páčil recept?
Hlasujte kliknutím na hviezdičku
Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hlasov: 38
Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.
Sme šťastní, že sa vám recept páči
Sledujte nás na YouTube či Facebooku
Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!
Poďme vylepšiť tento recept!
Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!
https://www.fajnrecepty.sk/vyprazany-karfiol/225https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany_karfiol.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany_karfiol-180x180.jpgKucharkaJedlá bez mäsakarfiolRecept: Vyprážaný karfiol
Majú ho radi deti aj dospelí - áno, vyprážaný karfiol. Tiež je vhodný aj pre vegetariánov. Najlepšie chutí s domácou tatárskou omáčkou.
Suroviny
Karfiol
Soľ
Hladká múka
Vajcia
Olej na vyprážanie
Postup
Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. Veľké zatiaľ nerozkrajujeme. Dáme variť do osolenej vody. Keď je to...Kucharkaduchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn Recepty