Zapekaná brokolica
Recept: Zapekaná brokolica Suroviny 1 brokolica 1 cibuľa 100-150 g šunky 1 vajce 1 šľahačková smotana 150 g tvrdého syru soľ olej 1 PL masla Postup Brokolicu rozoberieme na ružičky…
Kuracie rizoto s mrkvou a pórom
Taliani vedia ako na to! Tento recept na Kuracie rizoto s mrkvou a pórom sme objavili na dovolenke a odvtedy si ho varíme. Recept: Kuracie rizoto s mrkvou a pórom…
Strúhaný jablkový koláč s orechami
Recept: Jablkový koláč s orechami Jablkový koláč sa dá robiť veľa spôsobmi, toto je jeden z nich. Suroviny 600 g očistených a nastrúhaných jabĺk 300 g kryštálového cukru 350 g…
Bryndzové pirohy
Recept: Bryndzové pirohy Bryndzové pirohy spravené doma z poctivých surovín sú omnoho chutnejšie ako tie, čo navaríme z polotovarov. Suroviny 300 g polohrubej múky 1/2 ČL soli 1 vajce 150…
Praženica z čerstvých húb
Recept: Praženica z húb Hubovú praženicu môžeme robiť aj zo šampiňónov alebo hlivy, ale nám viac chutí z čerstvo nazbieraných lesných húb. Huby v lese radi zbierame a tak ako…
Kyslé zemiaky
Recept: Kyslé zemiaky Kyslé zemiaky je naša obľúbená polievka. Patrí medzi takzvané "desiatové polievky", čiže poctivé a sýte. Keď nie je druhé jedlo, vystačíme si aj s ňou. Vtedy si…