Fajn Recepty

Bravčové mäso na hubách a rasci

4.7
(115)

Ak máte pekné bravčové karé alebo stehno a neviete, čo z toho uvariť, máme pre vás dobrý recept. Bravčové mäso na hubách a rasci sa pripravuje veľmi jednoducho. Keďže sa dusí v tlakovom hrnci, tak je hotové naozaj rýchlo. A tá šťava je lahodná, dokonca naše deti volajú bravčové mäso na šťave. Vhodné prílohy sú ryža, zemiaky alebo tarhoňa.

Recept: Bravčové mäso na hubách a rasci

Suroviny

  • 1 kg bravčového mäsa, bravčové karé alebo bravčové stehno
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ
  • Olej
  • 1 cibuľa
  • 150 g šampiňónov či iných čerstvých húb, alebo konzervované šampiňóny, prípadne aj sušené huby vopred namočené v teplej vode
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 ČL rasce


Postup

  1. Bravčové mäso nakrájame na rezne a vyklepeme.
  2. Vyklepané rezne osolíme a jemne poprášime mletým čiernym korením.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a rezne z oboch strán prudko opražíme.
  4. V hrnci, najlepšie tlakovom, opražíme na kocky nakrájanú cibuľu a pridáme huby nakrájané na plátky. Pár minút podusíme.
  5. Pridáme mletú červenú papriku a premiešame.
  6. Vložíme opečené mäso a z panvice dáme výpek. Posypeme rascou.
  7. Podlejeme vodou a dusíme, kým mäso nezmäkne. Podľa potreby podlievame vodou. Na konci, keď je mäso už hotové môžeme prípadne dosoliť alebo dať trošku vegety.
  8. Ak máte radi hustejšiu šťavu, môžete vybrať mäso, poprášiť trochou múky a nechať prevrieť. Potom vložíme mäsa naspäť.
  9. Podávame s ryžou či zemiakmi, ale kľudne môžete servírovať toto bravčové mäso s tarhoňou.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 115

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version