Fajn Recepty

Bryndzová nátierka – slovenská probiotická pomazánka z bryndze

4.7
(3)

Bryndzová nátierka je taká naša slovenská klasika, ktorá by nemala raz za čas chýbať na našom stole. O tom, že je naozaj tradičná svedčí to, že sa podávala už za čias Františka Jozefa :). O zdravotných benefitoch bryndze asi netreba nikoho presviedčať, takže táto nátierka z bryndze je nielen chutná, ale aj veľmi zdravá. Samozrejme, je potrebné používať kvalitnú bryndzu.

Recept: Bryndzová nátierka – naša slovenská probiotická pomazánka z bryndze

Suroviny

  • 50 gramov masla
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej červenej papriky
  • 125 gramov bryndze
  • Pol menšej cibule, môže byť viac aj menej, ako máte radi
  • Štipka mletej rasce
  • 1 čajovú lyžičku pokrájanej pažítky, ale opäť môžeme dať aj viac, ak máme radi
  • Trošku sladkej smotany, ak by bola bryndzová nátierka príliš tuhá


Postup

  1. Najskôr si necháme zmäknúť maslo v nádobe, kde budeme bryndzovú pomazánku pripravovať.
  2. Keď je maslo dobre zmäknuté, tak pridáme mletú červenú papriku. Následnedobre “do hladka” premiešame.
  3. Potom pridáme bryndzu a miešame, kým sa maslo a bryndza “spoja”.
  4. Cibuľu nakrájame na čo najjemnejšie kocky. Dáme do nádoby. Poprášime štipkou mletej rasce. Pokrájame a pridáme aj pažítku. Posledný krát poriadne premiešame a môžeme servírovať. Podávame s akýmkoľvek pečivom, ktoré máte radi. Môžu byť aj hrianky.

Počet porcií: 6


Videorecept na bryndzovú nátierku

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 3

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version