Fajn Recepty

Bryndzové pirohy

4.8
(16)

Recept: Bryndzové pirohy

Pirohy s bryndzou

Bryndzové pirohy spravené doma z poctivých surovín sú omnoho chutnejšie ako tie, čo navaríme z polotovarov.

Suroviny

  • 300 g polohrubej múky
  • 1/2 ČL soli
  • 1 vajce
  • 150 ml vody
  • 125 g bryndze
  • 400 g zemiakov
  • 1 PL masla
  • 1 cibuľa
  • Slanina


Postup

  1. Zemiaky očistíme a dáme variť.
  2. Kým sa zemiaky varia pripravíme cesto. Na doske zmiešame múku, soľ a vajce, miesime a pridávame vodu, kým nie je cesto hladké a spracované.
  3. Uvarené zemiaky odstavíme, zlejeme vodu a necháme vychladnúť. Po vychladnutí pridáme bryndzu a poštucháme na hladkú hmotu.
  4. Cibuľu nakrájame na kocky a opražíme do zlatista až mierne do hneda. Slaninu nakrájame na kocky a popražíme na škvarky.
  5. Cesto rozdelíme na dva až tri diely (podľa veľkosti dosky). Vyvaľkáme na tenko, narežeme na štvorce, na každý dáme kôpku zemiakov s bryndzou a prstami po okrajoch lepíme na pirohy.
  6. Dáme variť do osolenej vriacej vody na 12 minút.
  7. Po uvarení scedíme, trochu premyjeme chladnou vodou a omastíme maslom z cibule alebo masťou zo slaninky.
  8. Pirohy podávame so slaninou a cibuľou, kto má rád, tak aj s kyslou smotanou.

Počet porcií: 16


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 16

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version