Fajn Recepty

Cukina na letný spôsob

4.1
(14)

Tento recept na cukinu na letný spôsob je u nás veľmi obľúbený najmä v lete, lebo netreba dlho stáť v kuchyni, keď je vonku hic 🙂 Naposledy som si na tanier pridala aj trochu restovaných kuracích pŕs a chutilo to spolu výborne, takže môžem doporučiť cukinu aj ako teplú prílohu k mäsu.
TIP: pri servírovaní na tanieri môžete dať na cukinu jogurt alebo kyslú smotanu premiešanú s roztlačeným cesnakom a rôznymi bylinkami (petržlenová vňať, bazalka, oregano…).

Recept: Cukina na letný spôsob

Suroviny

  • 2 ks mladé cukiny (cukety)
  • 1 ks väčšia cibuľa
  • 2 ks paprika (lepšia je tá bledozelená, ja ju volám letná)
  • 2-3 ks olúpané paradajky
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • cca 4 PL kečupu
  • Olej
  • Soľ
  • Korenie
  • Kari korenie


Postup

  1. Najviac času nám zaberie príprava zeleniny, preto si ju vopred prichystáme: očistenú cukinu a papriku pokrájame na malé pásiky (kocky), cibuľu nadrobno, olúpané paradajky tiež na menšie kúsky.
  2. Na oleji speníme cibuľu, pridáme cukinu, soľ, korenie, kari, premiešame, pridáme papriku, opäť premiešame a restujeme asi 5 minút.
  3. Potom pridáme paradajky, pretlačený cesnak a kečup. Všetko spolu premiešame a varíme, kým sa neodparí šťava z paradajok (cca ďalších 5 minút).
  4. Podávame s uvarenou jazmínovou ryžou alebo s celozrnným chlebom.

Počet porcií: 4


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.1 / 5. Počet hlasov: 14

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version