Fajn Recepty

Drožďová nátierka

4.6
(17)

Určite si pamätáte na tú “vôňu”, čo nás vítala v škole či škôlke, keď tety kuchárky robili nátierku z čerstvého droždia. Ak sa chcete opäť preniesť do detských čias a zároveň si dať zdravú drožďovú nátierku s veľa veľa vitamínmi B, nech sa páči, tu je recept.

Recept: Drožďová nátierka

Suroviny

  • 1 menšia cibuľka
  • olej
  • 4 kocky čerstvého droždia
  • 1 PL mlieka
  • 1 vajce
  • Soľ
  • 1 ČL petržlenovej vňate
  • 1 kopcovitá ČL plnotučnej horčice


Postup

  1. Cibuľku nakrájame  na drobno a na oleji popražíme do sklovita.
  2. Pridáme droždie, kocky môžeme medzi prstami rozdrobiť na menšie kúsky. Miešame, kým sa kvasnice nerozpustia a pražíme asi 1 – 2  minúty. Stále premiešavame.
  3. Pridáme mlieko, vajce a soľ. Teraz už stále miešame, kým nevznikne hustá masa.
  4. Tesne pred koncom vmiešame petržlenovú vňať a horčicu. Odstavíme z plameňa a dobre premiešame.
  5. Drožďovú nátierku podávame s pečivom.

Počet porcií: 4


Video, ako sa pripravuje drožďová nátierka

Hoci je postup prípravy podľa tohto receptu veľmi jednoduchý, môžete si aj pozrieť video, ako sa robí pomazánka z čerstvých kvasníc. Nezabudnite videorecept lajknúť, čiže dať palec hore! Ak by ste sa chceli v kuchyni inšpirovať našimi ďalšími videami, prihláste sa na odber kanála Fajn Recepty.

 

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hlasov: 17

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version