Fajn Recepty

Írský smotanový krém

4.7
(3)

Tento lahodný likér sme u nás tradične popíjali počas prípravy štedrovečerného menu a všetko sa nám darilo akosi ľahšie a bez nervov 🙂
Nezabudnite však na dôležitú vec, že írsky smotanový krém treba pripraviť aspoň 3 týždne vopred (ideálne aj mesiac), aby sa chute dobre prepojili.
Ak vám vydrží v chladničke, dá sa piť až do apríla 🙂
Ešte malá rada na záver – keď budete otvárať horúce salko, dajte si veľký pozor, okrem toho, že je veľmi horúce, môže začať prudko tiecť z konzervy. Preto konzervu otvárajte veľmi pomaly a opatrne a nad misou – ak sa aj salko začne hneď valiť z konzervy, bude tiecť do misy.

Recept: Írský smotanový krém

Suroviny

  • 2 ks salko v konzerve
  • 1 ks mandľový puding (mám osvedčený Dr. Oetker)
  • 1/2 l mlieka
  • Kryštálový cukor
  • 1/2 l rumu


Postup

  1. Do vriacej vody dáme variť zavreté konzervy salka. Necháme na malom ohni variť 2 hodiny v hrnci s pokrievkou
  2. Medzitým si uvaríme puding podľa návodu na sáčku. Necháme ho vychladiť, ale nezabudnime ho často premiešať, aby sa neutvorila na vrchu tá pudingová koža.
  3. V mixéri (stačí ponorný mixér) zmiešame jemne vychladené salko s pudingom a postupne prilievame rum.
  4. Necháme 3 týždne postáť v chladničke, nech sa všetky chute spoja.
  5. Na zdravíčko!

Počet porcií: 10


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 3

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version