Fajn Recepty

Koložvárska kapusta

Koložvárska kapusta
4.6
(16)

Recept: Koložvárska kapusta

Suroviny

  • 1 kg kyslej kapusty
  • 700 g mletého bravčového mäsa
  • 1 šálka ryže
  • 2 cibule
  • Olej alebo bravčová masť
  • Mletá sladká červená paprika
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml kyslej smotany


Postup

  1. Na panvici opražíme na kocky nakrájanú cibuľu. Pridáme mleté mäso, soľ, mletú červenú papriku, prelisovaný cesnak, mleté čierne korenie a dusíme, kým nie je mäso udusené. Občas premiešame a podlievame vodou, aby neprihorelo.
  2. Medzi tým si v druhom hrnci popražíme 1 nakrájanú cibuľu a pridáme kyslú kapustu, ktorú sme premyli, aby nebola príliš kyslá. Pridáme 1 ČL mletej červenej papriky, premiešame a podlejeme. Dusíme, kým nie je kapusta mäkká. Pozor, aby sa nerozvarila!
  3. V treťom hrnci uvaríme ryžu.
  4. Všetko premiešame, dáme rovnomerne na plech. Navrch rozotrieme kyslú smotanu.
  5. Pečieme na 190 – 200 °C, kým sa koložvárska kapusta nezapečie.
  6. Podávame s pyré zemiakmi.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.6 / 5. Počet hlasov: 16

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version