Fajn Recepty

Kuracia pečeň s ovocím

4.5
(2)

Kuracia pečeň sa dá upraviť na veľa spôsobov, a my sme v tomto recepte vyskúšali, ako chutí s jablkami. Okrem jabĺk môžete oprobovať aj hrušky, ananás, hrozienka, mandle a na niečo iné ešte určite prídete.

Recept: Kuracia pečeň s ovocím

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • Plátok prerastenej slaniny
  • Olej
  • 600 g kuracej pečene
  • 2 stredne veľké jablká
  • 125 ml bieleho vína
  • 1 bobkový list
  • Soľ


Postup

  1. Cibuľu priečne rozkrojíme a nakrájame na polkolieska alebo štvrťkolieska. Slaninu nakrájame na kocky. Dáme do panvice cibuľu aj slaninu na olej a popražíme do sklovita.
  2. Pridáme pečeň nakrájanú na kocky a pražíme, kým nezhnedne.
  3. Jablká očistíme od šupky, vyberieme jaderníky a nakrájame na kocky. Pridáme k pečeni, zamiešame a dusíme, kým jablká nezmäknú.
  4. Potom pridáme biele víno a vložíme bobkový list.
  5. Keď sa víno odparí, tak ešte chvíľu opekáme, ale dáme pozor, aby sa pečienky nepripálili.
  6. Keď sú kuracie pečene hotové, tak odstavíme a osolíme.

Počet porcií: 6


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hlasov: 2

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version