Fajn Recepty

Lazane – tento recept si zamilujete

4.9
(10)

Recept: Lazane (Lasagne)

Lazane

Suroviny

  • 500 – 600 g bravčového mäsa, môže byť karé alebo aj stehno (bude šťavnatejšie), môžete si kúpiť aj mleté, ale nie veľmi mastné
  • Olej
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 500 PET krabicu paradajkového pretlaku
  • Soľ
  • Oregano
  • 100 g masla
  • 1 PL hladkej múky
  • Mlieko
  • 1/4 ČL mletého muškátového orecha
  • 400 g syru, napr. Eidam 45%
  • 250 g cestovín Lazane


Postup

  1. Ak sme nekúpili mleté mäso, tak si mäso najskôr dobre očistíme a umyjeme a potom ho buď pomelieme alebo na robote nasekáme.
  2. Cibuľu nakrájame na drobno a dáme popražiť spolu s prelisovaným cesnakom na panvicu na olej.
  3. Pridáme mäso a opražíme.
  4. Potom pridáme paradajkový pretlak, soľ a oregáno a za občasného miešania pár minút povaríme.
  5. Ak je omáčka veľmi hustá, riedime ju vodou, ale nie veľa.
  6. Zatiaľ si pripravíme bešamelovú omáčku: Vo vhodnom hrnci alebo panvici speníme maslo, pridáme múku a dobre premiešame. Postupne pridávame mlieko, kým to nebude mať správnu hustotu, napríklad ako redší pudding. Na konci pridáme štvrť ČL mletého muškátového orecha a opäť dobre premiešame.
  7. Syr nastúhame, najlepšie na hrubšom strúhadle.
  8. Do nádoby na pečenie budeme robiť vrstvy: najskôr mäso v paradajkovej omáčke, potom syr a prikryjeme lazaňmi. Potom opäť mäso s paradajkovou omáčkou a na to bešamelovú omáčku. A takto dokola, kým sa nám neminie.
  9. Pečieme na 180 °C.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hlasov: 10

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version