Fajn Recepty

Mexická fazuľa – Chilli Sin Carne

Mexická fazuľa
4.7
(18)

Chutná a veľmi sýta, to je mexická fazuľa Chilli Sin Carne. Vôbec nie je potrebné, aby bola štipľavá, vtedy z receptu vynechajte kajenskú papričku.  Tá kyslá smotana ako príloha je vážne fantastická, aj keď samozrejme v Mexiku kedysi kyslú smotanu nemali.

Recept: Mexická fazuľa – Chilli Sin Carne

Suroviny

  • 300 g fazule, lepšia je taká väčšia
  • 3 PL oleja
  • 5 cibúľ
  • 5 väčších strúčikov cesnaku
  • 1/2 ČL rasce
  • 1 ČL mletej červenej sladkej papriky
  • 1/4 ČL koriandru
  • 6 ks nové korenie
  • 1 chilli alebo kajenská paprička (to je to isté)
  • 4 PL sójovej omáčky
  • 500 g paradajkového pyré (pretlak v PET obale)
  • Vegeta
  • Soľ
  • Oregano


Postup

  1. Fazuľu namočíme do studenej vody na 5 – 8 hodín.
  2. Do veľkého hrnca dáme variť odkvapkanú fazuľu.
  3. Na panvici rozhorúčime olej a pridáme na drobno nakrájanú cibuľu a pretlačený cesnak. Pražíme na malom ohni, asi 20 minút.
  4. Pridáme do panvice s cibuľou (nie do hrnca s fazuľou) rascu, mletú papriku, koriander, nové korenie, papričku a ešte chvíľku popražíme.
  5. Pridáme sójovú omáčku a paradajkové pyré a varíme, až kým nevznikne hustá masa. Stále musíme miešať.
  6. Keď je masa zhustnutá, preložíme ju do hrnca s fazuľou, pridáme vegetu, soľ a oregano a varíme na slabom plameni, kým nie je fazuľa makká.
  7. Môžeme podávať s kyslou smotanou.

Počet porcií: 12


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 18

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version