Fajn Recepty

Paprikáš z hlivy

4.8
(28)

Hliva ustricová je bežne v obchodoch dostupná, ale dá sa nazbierať aj v lese či pri vodných tokoch. Veľa ľudí hlivu aj pestuje doma medzi drevenými pňami. Paprikáš z hlivy ustricovej je nenáročný na prípravu, zvládne to každý. Dá sa podávať aj so zemiakmi, ale najlepší je s kysnutou knedľou.

Recept: Paprikáš z hlivy ustricovej

Suroviny

  • 250 g čerstvej hlivy
  • 1 cibuľa
  • Olej
  • Kúsok papriky a 1/2 paradajky (nemusia nutne byť)
  • Vegeta
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1/2 ČL mletej červenej papriky
  • 1 šľahačková smotana
  • 1/2 až 1 PL hladkej múky


Postup

  1. Hlivu dobre umyjeme, očistíme a nakrájame na drobné kúsky.
  2. Cibuľu nakrájame na kocky a dáme podusiť na olej do panvice.
  3. Pridáme hlivu, kúsok papriky a paradajky a dusíme do mäkka. Podľa potreby podlievame vodou.
  4. Po udusení pridáme mletú papriku, vegetu, čierne korenie, jemne prisolíme. Trochu ešte podusíme.
  5. Spravíme zátrepku z smotany a múky, pridáme do panvice a necháme pár minút prevrieť.
  6. Podľa potreby paprikáš z hlivy dosolíme.

Počet porcií: 4


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 28

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version