Fajn Recepty

Pečené karé

4.3
(19)

O tom, že upiecť výborné pečené bravčové karé nie je žiadna veľká veda, vás presvedčí aj tento recept.

Recept: Pečené bravčové karé

Suroviny

  • 1 kg karé bez kosti
  • 5 PL olivového alebo slnečnicového oleja
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1/2 ČL mletého čierneho korenia
  • 1 ČL drvenej rasce alebo mletej
  • 1 ČL vegety
  • 1 ČL grilovacieho korenia
  • 1/2 ČL soli


Postup

  1. Najskôr si pripravíme vo vhodnej nádobe marinádu: všetky sypké prísady zmiešame v oleji, pridáme pretlačený cesnak a dobre premiešame.
  2. Mäso umyjeme a dáme do marinády. Poobraciame ho alebo polejeme, aby bolo celé pomarinované. Prikryjeme nádobu a dáme do chledničky odstáť aspoň na dve hodiny (Môže byť aj celú noc). Obraciame, nech sa marináda všade dostane.
  3. Na vhodný pekáč dáme mäso aj s marinádou a dáme prikryté piecť. Polievame vodou a stále polievame.
  4. Pečieme, kým nie je mäso mäkké.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hlasov: 19

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version