Fajn Recepty

Polievka z čerstvých húb

4.4
(45)

Dobrá hubová polievka z čerstvých húb sa dá navariť veľmi jednoducho, ako uvidíte aj v tomto recepte. Najlepšie huby na polievku sú suchohríby alebo hríby. Ak máte ale iné obľúbené, použite tie. Toto je hubová polievka bez smotany, ale zato s koreňovou zeleninou.

Recept: Polievka z čerstvých húb

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • Olej
  • 2 hrste húb, napríklad suchohríby, hríby, hliva, plávka zelená, ale môžu byť aj iné
  • Mleté čierne korenie
  • Vegeta
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • Malý kúsok zeleru
  • Soľ
  • 1 bobkový list
  • 1/2 ČL rasce
  • 2-3 zrnká nového korenia
  • 5-6 zrniek čierneho korenia
  • 2 zemiaky
  • Cestovinové guličky
  • Vňate, napr. zeleru, magi
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 cesnak
  • 1 ČL Mletá červená paprika


Postup

  1. Cibuľu nakrájame na kocky a dáme podusiť na olej do sklovita.
  2. Huby očistíme a nakrájame na plátky. Pridáme k cibuli a dusíme asi 10 minút.
  3. Poprášime mletým čiernym korením a pridáme trochu vegety.
  4. Premiešame a zalejeme vodou. Pridáme očistenú a na kocky alebo kolieska nakrájanú koreňovú zeleninu.
  5. Pridáme aj soľ, bobkový list, rascu, nové korenie a čierne korenie.
  6. Keď začne koreňová zelenina mäknúť, pridáme zemiaky nakrájané na kocky.
  7. Varíme, kým zemiaky nie sú takmer uvarené, potom pridáme cestovinové guličky a vňate.
  8. Kým sa cestovina uvarí, tak spravíme slabšiu zápražku na oleji, do ktorej dáme prelisovaný cesnak a mletú červenú papriku.
  9. Pridáme zápražku a ešte dve tri minúty necháme prevrieť.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hlasov: 45

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version