Fajn Recepty

Smotanové langoše

4.8
(15)

Tieto smotanové langoše sú v našej domácnosti veľmi obľúbené, nikto neprotestuje, keď ho máme napr. aj v nedeľu ako hlavný chod 🙂

Treba mať olej poruke, naozaj je potrebné mať ruky mastné, aby sa nám cesto nelepilo, keď budeme formovať bochníčky a tvarovať langoše.

Recept: Smotanové langoše

Suroviny

  • 250 ml vlažného mlieka
  • 1/2 kocky droždia
  • 1 ČL kryštálového cukru
  • 1/2 kg polohrubej múky
  • 1 ČL soli
  • 1/2 ČL sódy bikarbóny
  • 125 ml kyslej smotany (kľudne “od oka” – necelý kelímok)
  • suroviny navrch: cesnak, kyslá smotana, kečup, strúhaný syr, kukurica, šampiňóny a pod…. každému podľa chuti 🙂


Postup

  1. CESTO ROBÍME DEŇ VOPRED (alebo aspoň min. 6 hodín pred pečením)
  2. Do osladeného mlieka rozdrobíme droždie a necháme ho napučať.
  3. Medzitým dáme do misy múku, soľ, sódu, vylejeme kvások a pridáme smotanu. Všetko spolu poriadne vymiesime niekoľko minút, kým sa cesto bude odliepať od ruky.
  4. Misu poriadne zavrieme vrchnákom alebo fóliou a dáme na noc (na pár hodín) do chladničky.
  5. Na druhý deň mastnými rukami tvarujeme asi 12 bochníčkov, necháme ešte 15 min. podkysnúť a postupne formujeme rukami na langoše, ktoré dávame na panvicu s dostatočným množstvom oleja. Pečieme z oboch strán, po vybratí necháme medzi servítkami odkvapkať od prebytočného oleja.
  6. Na tanieri si každý ochutí ako chce, napr. pretlačený cesnak so soľou, kečup, strúhaný syr, ….

Počet porcií: 10 – 15 menších langošov


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 15

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version