Fajn Recepty

Tuniakový šalát s rukolou

4.7
(3)

Ak máte radi horkastú chuť rukoly, tak máme pre vás recept na lahodný a zdravý šalát z tuniaka a rukoly. Pridáme aj cibuľku a pokvapkáme olivovým olejom, nech má tuniakový šalát s rukolou ešte lepšiu chuť. Môžeme podávať samotné alebo s pečivom, či opečenou hriankou.

Recept: Tuniakový šalát s rukolou

Suroviny

  • 1 balíček rukoly, to býva asi tak do 150 g
  • Olivový olej (ak nie je tuniak v olivovom oleji ale vo vo vlastnej šťave)
  • 1 menšia červená cibuľa, keď nemám, tak dám aj šalotku
  • Cherry paradajky, aspoň 4 ks, môže byť aj viac, podľa chuti
  • Okolo 100 g tuniaka v konzerve, to sú jedna až dve malé konzervy
  • 2 vajcia uvarené na tvrdo


Postup

  1. Rukolu dobre premyjeme a necháme odkvapkať na sitku. Môžete ju aj trochu poprekrajovať, ale nie veľmi nadrobno, len nech sa lepšie naberá pri konzumácii. Potom ju dáme do nádoby. Ak používame tuniaka vo vlastnej šťave, tak ešte pokvapkáme olivovým olejom.
  2. Cibuľu prekrojíme priečne na polovice alebo štvrtiny a nakrájame na pásiky. Pridáme do nádoby k rukole.
  3. Cherry paradajky prekrojíme na polovičky a tiež dáme k rukole.
  4. Tuniaka z konzervy pred pridaním do tuniakového šalátu podelíme na menšie časti, ja to robím priamo v konzerve, popichám a pomiešam vidličkou.
  5. Pridáme a dobre premiešame.
  6. Vajcia uvaríme na tvrdo a pred podávaním prekrojíme na štvrtiny.
  7. Pekne naaranžujeme a podávame. Šalát z tuniaka a rukoly môžeme konzumovať aj s pečivom.

Počet porcií: 10


 

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 3

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version