Fajn Recepty

Výborná bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou

4.4
(9)

.

Recept: Výborná bravčová panenka so šampiňónovou omáčkou

Suroviny

  • 2 ks bravčovej panenky
  • Olivový olej
  • Soľ
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL korenia na pečenie bravčového
  • 1 ČL mletej rasce
  • 1 menšia cibuľa
  • Maslo
  • 250 g šampiňónov
  • Nasekaná petržlenová vňať, čerstvá či mrazená
  • 1 – 2 ČL hladkej múky
  • 1 šľahačková smotana
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • Mleté čierne korenie
  • 1 menšia maslová tekvica
  • 1 väčšia mrkva


Postup

  1. Bravčovú panenku dáme na noc do marinády, ktorú pripravíme nasledovne: Bravčovú panenku nasolíme, okoreníme korením na pečenie bravčového mäsa a mletou rascou, pretlačeným cesnakom a pridáme olivový olej. Dobre to rukami ponatierame na mäso a necháme v pekáči, kde sa bude bravčová panenka piecť, na noc v chladničke. Kým pôjdeme spať, pár krát mäso otočíme. 🙂
  2. Na druhý deň ráno dáme mäso piecť v prikrytom pekáči na 200 °C, vrchný a spodný ohrev.
  3. Medzitým si pripravíme hubovú omáčku: načistíme cibuľu na kocky a dáme popražiť na olej a maslo. Pridáme očistené a na plátky nakrájané šampiňóny a dusíme do mäkka.
  4. Potom pridáme mletú červenú papriku, soľ, hladkú múku a mleté čierne korenie. Dobre premiešame a pridáme pol kelímku smotany. Necháme prevrieť.
  5. Mäso počas pečenia obraciame, a v prípade potreby podlievame.
  6. Po cca hodine pečenia pridáme do pekáča s panenkou očistenú a na kolieska pokrájanú mrkvu.
  7. Tekvicu očistíme, jadrá vyberieme a nakrájame na väčšie kocky. Jemne osolíme. Keď je už mäso takmer upečené, pridáme do pekáča tekvicu, dolejeme zvyšnú smotanu a pečieme odkryté 20 – 30 minút.
  8. Podávame s pripravenou šampiňónovou omáčkou a ako prílohu buď ryžu alebo zemiaky.

Počet porcií: 10


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hlasov: 9

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version