Fajn Recepty

Vyprážaný rezeň z bravčového karé

Vybprážaný bravčový rezeň
4.3
(25)

No čo? Zahryzli by ste si aj vy do takého krásneho bravčového rezňa, ako je na obrázku? S našim receptom na Vyprážaný rezeň z bravčového karé sa to určite podarí aj vám.

Recept: Vyprážaný bravčový rezeň

Suroviny

  • 700 g bravčového karé bez kosti
  • Soľ
  • Mletá červená paprika
  • Mleté čierne korenie
  • Vajcia
  • Mlieko
  • Hladká múka
  • Strúhanka
  • Olej alebo tuk na vyprážanie


Postup

  1. Narežeme mäso na plátky. Dobre vyklepeme na tenko. Okraje pred klepaním narežeme.
  2. Nasolíme a jemne poprášime paprikou a veľmi jemne korením. Ukladáme rezne na seba. Necháme 20 – 30 minút odstáť.
  3. Medzitým si pripravíme: Do hlbokého taniera vidličkou rozmiešame vajcia, trošičku mlieka a soli. Na plytké taniere si nasypeme hladkú múku a na druhý strúhanku.
  4. Rezne začneme obaľovať v trojobale: najprv múka, potom vajíčko a nakoniec strúhanka.
  5. Na panvici rozpálime olej alebo tuk. Pred tým ako vložíme rezne pražiť do rozpáleného tuku, ešte raz ich obalíme vo vajci.
  6. Pečieme na miernom ohni prikryté do zlatista z oboch strán.
  7. Po vybratí ich môžeme ukladať do nádoby prekladané servítkou, aby sa odstránil prebytočný tuk z vyprážania.
  8. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.

Počet porcií: 6


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.3 / 5. Počet hlasov: 25

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version