Fajn Recepty

Bravčové rezne v citrónovej marináde

4.8
(6)

Bravčové rezne v citrónovej marináde majú veľmi originálnu a zaujímavú chuť. Pre niekoho neodolateľná lahôdka, pre iného až tak nie. Pustite sa do prípravy a zistite, do ktorej skupiny patríte vy.

Recept: Bravčové rezne v citrónovej marináde

Suroviny

  • 600 g bravčového karé
  • 1 citrón
  • 6 PL lyžíc olivového oleja do marinády
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ
  • 100 ml zeleninového vývaru alebo vyvarená vegeta
  • Olej na vyprážanie
  • 1 ČL solamylu


Postup

  1. Pripravíme si marinádu: nastúhame kôru z 1 citróna, pridáme citrónovú šťavu, kôstky vyberieme. Prilejeme olivový olej, poprášime mletým čiernym korením. Dôkladne premiešame.
  2. Rezne vyklepeme na tenko a osolíme. Vložíme do marinády a dáme na 1 až 2 hodiny do chladničky.
  3. Mäso vyberieme z marinády a opečieme na panvici na oleji do zlatista.
  4. Do výpeku s rezňami pridáme zeleninový vývar alebo vyvarenú vegetu, taktiež pridáme zvyšok marinády a necháme chvíľu vrieť.
  5. Na konci vymiešame Solamyl s malým množstvom vody a pridáme do omáčky, aby sme omáčku zahustili. Necháme prevrieť.
  6. Podávame s pyré zemiakmi alebo cestovinou.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 6

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version