Fajn Recepty

Jemný makový koláč

4.8
(8)

Tento recept na jemný makový koláč je vhodný aj pre menej skúsené pekárky, ktoré sa veľmi nekamarátia s kysnutým cestom. Takéto množstvo surovín sú na rozmer plechu približne 30 cm krát 21 cm.

Recept: Jemný makový koláč

Suroviny

Cesto:

  • 300 g hladkej múky
  • 100 g kryštálového cukru
  • 170 g masla
  • 2 vaječné žĺtka
  • 4 – 5 PL mlieka
  • Pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva

Plnka:

  • 250 g mletého maku
  • 100 g hladkej múky
  • 160 g cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • Citrónová kôra
  • 100 roztopeného masla
  • 200 ml vlažného mlieka
  • 2 vaječné bielka
  • Pol balíčka kypriaceho prášku do pečiva


Postup

  1. V jednej miske zmiešame preosiatu múku s kypriacim práškom a ďalšími surovinami, ktoré idú do cesta. Vypracujeme a dáme na chvíľu do chladničky. Zatiaľ si spravíme plnku.
  2. V druhej miske zmiešame a spracujeme na plnku všetky suroviny okrem bielkov, z ktorých vyšľaháme tuhý sneh. Sneh opatrne vmiešame do plnky.
  3. Cesto rozdelíme na dve polovice. Polovicu vyvaľkáme, položíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie.
  4. Dáme plnku a zakryjeme druhým vyvaľkaným plátom cesta.
  5. Pečieme na 180 °C asi 40 – 45 minút.

Počet porcií: 20


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 8

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version