Fajn Recepty

Karfiol so strúhankou – karfiol pečený na masle v rúre

4.8
(36)

Karfiol so strúhankou stihnete pripraviť za pár minút. A ani sa dlho nepečie, takže je to nielen chutné, ale aj rýchle jedlo.

Recept: Zapekaný karfiol so strúhankou

Suroviny

  • 1 karfiol
  • Soľ
  • 1 PL masla, aj viac, podľa potreby
  • Strúhanka
  • 200 g tvrdého syra


Postup

  1. Karfiol očistíme, umyjeme a rozoberieme na menšie kúsky (rúžičky).
  2. Dáme do slanej vody a povaríme, kým nezačne mäknúť. To skúšame napr. tak, že picháme vidličkou. Dáme pozor, aby príliš nezmäkol, karfiol by bol po upečení príliš mäkký.
  3. Pekáč vymastíme maslom a jemne vysypeme strúhankou.
  4. Karfiol poukladáme na pekáč v súvislej rovnomernej vrstve.
  5. Rozpustíme maslo a karfiol na pekáči dobre pomastíme. Takto pomastený karfiol posypeme strúhankou.
  6. Pečieme zakryté asi 1/2 hodinu na 180 °C.
  7. Keď začnú kraje hnednúť, tak posypeme vrch nastrúhaným tvrdým syrom.
  8. Ďalej pečieme už iba na vrchný ohrev, kým sa syr nerozpustí a nezačne hnednúť.

Počet porcií: 8

Zapekaný karfiol so strúhankou podávame so zemiakmi. Vhodná príloha je aj cvikla, prípadne niečo kyslé, napríklad uhorky alebo čalamáda.

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 36

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version