Fajn Recepty

Kelový prívarok

4.2
(115)

Moja dcéra toto jedlo nazvala “to je to, čo tak blbo vyzerá, ale chutí výborne”. Nuž, áno, aj takto sa to dá vnímať 🙂 Kelový prívarok je pre mňa hlavne veľmi chutná a voňavá rýchlovka, typická pre sobotu, keď sa jesť musí, ale nechce sa mi variť. Dúfam, že vám bude chutiť 🙂

Recept: Kelový prívarok

Suroviny

  • 1 ks kel
  • 1 ks cibuľa
  • 4 ks zemiaky
  • 4 strúčiky cesnaku
  • Olej
  • 1-2 PL hladká múka
  • 1 kocka bujón alebo masox
  • Soľ
  • Mletá rasca
  • Mletá červená paprika
  • Čierne korenie
  • Majoránka


Postup

  1. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kel pokrájaný na pásiky alebo ešte trochu menšie kúsky, zemiaky pokrájané na väčšie kocky, podlejeme asi 2 dcl vody a premiešame.
  2. Po chvíli pridáme soľ, korenie, rascu, červenú papriku a kocku bujónu. Ak treba, pridáme ešte trochu vody a dusíme, kým nie sú zemiaky mäkké.
  3. V troške vody si rozmiešame hladkú múku, vylejeme do hrnca a premiešame. Keď začne opäť vrieť, pridáme pretlačný cesnak a majoránku a máme hotovo.
  4. Môžeme podávať s klobáskou, uduseným mäsom, volským okom, fašírkou a pod. a s chlebom.

Počet porcií: 4


Hoci je kelový prívarok bezmäsité jedlo, tak môžete chlapom pridať aj dusené mäso na paprike, fašírku, klobásku a podobne.

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hlasov: 115

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version