Recept: Fašírky

pomleté mäso
Pražíme na rozpálenom oleji
Recept na fašírky

Suroviny

  • 1 kg pomletého pliecka
  • 2 staršie rožky
  • 0,5-1 dcl mieka
  • 1 väčšia cibuľa
  • 2 zemiaky
  • 6 strúčikov cesnaku
  • 1/2 ČL majoránky
  • soľ
  • vegeta
  • mleté čierne korenie
  • 3-4 vajcia
  • strúhanka
  • olej alebo tuk na vyprážanie

Postup

  1. Rožky v mlieku jemne namočíme, nemajú byť úplne mokré, len aby sa dali rovnomerne zapracovať do mäsa.
  2. Cibuľu nastrúhame na strúhadle alebo pokrájame na fakt malé kocky. Taktiež zemiaky porajbeme na strúhadle.
  3. Poriadne zmiešame vo vhodnej nádobe: mäso, rožky, nastrúhanú cibuľu a zemiaky, prelisovaný cesnak, majoránku (pozor nie viac ako 1/2 ČL, prerážalo by to chuť), vegetu, soľ, vajcia a mleté čierne korenie.
  4. Z masy formujeme fašírky, obalíme ich v strúhanke a vyprážame na rozpálenom oleji.
  5. Najprv spravíme jednu na skúšku, či je dosť slaná a pod., a potom dopražíme všetky.

Počet porcií: 8

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/detal-na-fasirku.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/detal-na-fasirku-180x180.jpgKucharkaJedlá z mäsaRecept: Fašírky Suroviny 1 kg pomletého pliecka 2 staršie rožky 0,5-1 dcl mieka 1 väčšia cibuľa 2 zemiaky 6 strúčikov cesnaku 1/2 ČL majoránky soľ vegeta mleté čierne korenie 3-4 vajcia strúhanka olej alebo tuk na vyprážanie Postup Rožky v mlieku jemne namočíme, nemajú byť úplne mokré, len aby sa dali rovnomerne zapracovať do mäsa. Cibuľu nastrúhame na strúhadle alebo pokrájame na fakt malé kocky. Taktiež...Varenie je radosť!