4.2
(239)

Je viacero receptov, ktoré sme kedysi doma varili úplne bežne, ale v poslednom čase akoby na ne nevychádzal čas. Dnes som sa rozhodla, že si navaríme tradičné bravčové mäso s horčicovou omáčkou. No a samozrejme, že sa podelím o tento recept aj s vami, lebo verím, že bravčové na horčici bude chutiť aj vám..

Recept: Bravčové mäso s horčicovou omáčkou

Bravčové mäso s horčicovou omáčkou

Suroviny

  • 1 kg bravčového karé, ale môže byť aj bravčové stehno alebo bravčové pliecko
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 2 cibule
  • Obyčajná plnotučná horčica
  • Olej
  • Hladké múka na zahustenie horčicovej omáčky – nemusí byť


Postup

  1. Bravčové mäso narežeme na plátky a vyklepeme.
  2. Z obidvoch strán osolíme a poprášime mletým čiernym korením.
  3. Každý rezeň potom ešte natrieme plnotučnou horčicou. Nie veľmi nahrubo, tak aby mäso presvitalo.
  4. V panvici rozhorúčime olej a každý rezeň opečieme z oboch strán. Po opečení mäso vyberieme na tanier.
  5. Do hrnca, najlepšie najlepšie tlakového, dáme výpek a pridáme cibuľu nakrájanú na kocky. Cibuľu vo výpeku opražíme.
  6. Keď je cibuľa popražená, tak k nej vložíme naspäť mäso. Podlejeme a dusíme, kým mäso nezmäkne.
  7. Ak chceme mať omáčku hustejšiu, tak poprášime hladkou múkou a necháme prevrieť.
  8. Keď mám čas, omáčku ešte premixujem ponorným mixérom. Ale nie je to potrebné, chuť bravčového mäsa s horčicovou omáčkou to neovplyvní.
  9. Rezne s horčicovou omáčkou servírujeme so zemiakmi alebo ryžou. Nezabudnite na zeleninový šalát alebo zeleninovú oblohu.

Počet porcií: 8


Pre bravčové na horčici zvoľte mäso, ktoré máte radi

Ja robievam tradičné bravčové rezne horčicovou omáčkou z bravčového karé alebo bravčového stehna. Ale ak máte radi niečo mastnejšie a šťavnatejšie, môžete bravčové rezne na horčici spraviť z bravčového pliecka. Alebo zas naopak, ak máte radi suchšie mäsko, tak použite kľudne bravčovú panenku. Potom ale odporúčam spraviť viacej horčicovej omáčky. Čiže musíme dať viac vody, a tým pádom ju zahustiť múkou, a pomixovať ponorným mixérom.

Vyprážané alebo prírodné rezne

Jasné, taký super domáci vyprážaný rezeň je lahôdka na pohľadanie. Môžeme si však zvoliť zdravšiu náhradu, keď si spravíme prírodné rezne bez vyprážania. Jednou z nich sú aj naše bravčové rezne s horčicovou omáčkou.

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hlasov: 239

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/bravcove-maso-s-horcicovou-omackou-tradicne-prirodne-rezne/3836https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/Bravcove-maso-s-horcicovou-omackou.jpg?v=1636886576https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/Bravcove-maso-s-horcicovou-omackou-180x180.jpg?v=1636886576KucharkaJedlá z mäsaJe viacero receptov, ktoré sme kedysi doma varili úplne bežne, ale v poslednom čase akoby na ne nevychádzal čas. Dnes som sa rozhodla, že si navaríme tradičné bravčové mäso s horčicovou omáčkou. No a samozrejme, že sa podelím o tento recept aj s vami, lebo verím, že bravčové na...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorSom Kuchárka a verím fajn recepty. Ak máte chuť na akékoľvek dobré jedlo, či už polievky, mäsko alebo aj bez neho, tak mám pre vás odskúšané recepty na chutné jedlá. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí. A ešte viac, ak varíte jedlá s láskou.Fajn ReceptyVarenie je radosť!