Jednoduchá čína
5 z 5 (100%) 5 hlasov

Recept: Mäso po čínsky jednoducho

Mrazená čínska zmesJednoduchá čína recept

Zhrnutie: Nie je to vôbec náročné navariť dobré mäso po čínsky, zvládne to aj začiatočníčka.

Suroviny

  • 600 g bravčového karé (môže byť aj iné mäso)
  • Olej
  • 2 PL včelieho medu
  • 1/2 ČL kari korenia
  • Soľ
  • 2 PL sójovej omáčky
  • cca. 1/2 kg mrazenej čínskej zmesy (ja používam tú čo je na fotke, kupujem v Lidli)
  • 1/2 šálky kukurice




Postup

  1. Mäso na čínu umyjeme, ak treba odblaníme. Pokrájame na rezance alebo kocky.
  2. Na hlbšej panvici rozohrejeme olej a pridáme 2 PL včelieho medu. Miešame chvíľu na miernom ohni, med začne jemne karamelizovať a to dodá jedlu super chuť!
  3. Potom pridáme mäso a opražíme, mäso pustí aj šťavu. Keď je mäso opražené, tak jemne osolíme a pridáme 2 PL sójovej omáčky a 1/2 ČL kari korenia.
  4. Podlievame a dusíme, kým nie je mäso skoro mäkké.
  5. Potom pridáme mrazenú čínsku zmes a kukuricu a dodusíme, kým nie je mäso aj zmes mäkké.
  6. Podávame s ryžou.
  7. Dobrú chuť!

Čas prípravy: 10 minút

Čas varenia: 1 hodina 20 minút

Počet porcií: 8

Komentáre

komentárov