Šošovicový prívarok
5 z 5 (100%) 4 hlasov

Recept: Šošovicový prívarok

Prívarok zo šošovice

Suroviny

  • 250 g šošovice
  • Bobkový list
  • Kúsok klobásky alebo koža zo slaniny
  • 1 malá cibuľa
  • Olej
  • 1 PL hladkej múky
  • 1 zarovnaná ČL mletej sladkej papriky
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 šľahačková smotana
  • Cukor
  • Ocot
  • Soľ




Postup

  1. Šošovicu premyjeme a na 15 minút namočíme.
  2. Do hrnca dáme šošovicu a zalejeme vodou asi 2 cm nad. Dáme variť spolu s bobkovým listom, klobáskou alebo kožkou a nadrobno narezanou cibuľkou.
  3. Podľa potreby prilievame vodu, aby bola šošovica stále zaliata.
  4. Keď je šošovica mäkká, urobíme zápražku z oleja a hladkej múky. Pridáme červenú papriku a pretlačený cesnak. Odstavíme z ohňa a za stáleho miešania pridáme šľahačkovú smotanu.
  5. Cez sitko pridáme zápražku do šošovice. Necháme 5 minút prevrieť.
  6. Dochutíme cukrom, octom a soľou.
  7. Najlepšie podávať so zemiakovou kašou a podľa chuti volským okom alebo špekáčikom, párkom a pod.

Počet porcií: 12

Komentáre

komentárov