Kuracie prsia na masle a majoránke
5 z 5 (100%) 2 hlasov

Recept: Kuracie prsia na masle a majoránke

Kuracie prsia na masle a majoránke Kuracie prsia na majoránke

Zhrnutie: Jednoduchý recept aj pre mamičky, ktorým deti nechcú jesť mäso. Kuracie prsia na masle a majoráne deti zjedia s chuťou. Stačí prihodiť zopár hranoliek 🙂

Suroviny

  • 600 g kuracích pŕs
  • Soľ
  • Hladká múka
  • 1 väčšia cibuľa
  • Olej
  • 2 PL masla
  • 1 ČL majoránky
  • 1/2 ČL vegety




Postup

  1. Kuracie prsia naporcujeme, vyklepeme na tenké plátky a nasolíme. Jemne poprášime hladkou múkou.
  2. Na rozpálenom oleji kuracie prsia prudko opražíme. Po opražení vyberieme na tanier alebo do inej nádoby, výpek nacháme.
  3. Vo výpeku na miernom ohni podusíme cibuľu nakrájanú na pásiky, je jedno či priečne alebo pozdĺžne.
  4. Keď je cibuľa podusená, pridáme naspäť kuracie prsia a podlejeme trochou vody a dusíme.
  5. Keď je mäso skoro mäkké, prídáme vegetu, majoránku a maslo. Dusíme až do mäkka, podľa potreby podlievame vodou.
  6. Podávame s ryžou a hranolkami.

Počet porcií: 6

[rate]

Sú jedlá, ktoré chutia jednému viac a druhému menej. Kuracie prsia na masle a majoránke je výborné jedlo, ktoré má v obľube každý člen našej rodiny. Chutia veľkým a malým. Keďže nejaké kuracie prsia sa stále doma nachádzajú, či už v chladničke alebo mrazničke, tak kuracie prsia na masle a majoráne robím často, napríklad aj vtedy, keď nemám žiaden nápad, čo navariť alebo sa nevieme doma dohodnúť na niečom inom.

Kuracie prsia na masle a majoránke zvyknem podávať s ryžou a keď mám, tak priložím na tanier aj hranolky, kukuricu, hrášok, uvarenú brokolicu s maslom a podobne. Úplne vynikajúco to chutí s cviklou, či už zaváranou alebo s cviklovým šalátom.

Komentáre

komentárov