Kuracie prsia na masle a majoránke
Jednoduchý recept aj pre mamičky, ktorým deti nechcú jesť mäso. Kuracie prsia na masle a majoránke deti zjedia s chuťou. Stačí prihodiť zopár hranoliek.
Recept: Kuracie prsia na masle a majoránke
Suroviny
- 600 g kuracích pŕs
- Soľ
- Hladká múka
- 1 väčšia cibuľa
- Olej
- 2 PL masla
- 1 ČL majoránky
- 1/2 ČL vegety
Postup
- Kuracie prsia naporcujeme, vyklepeme na tenké plátky a trošku nasolíme. Na konci budeme pridávať vegetu, tak so soľou opatrne. Jemne poprášime hladkou múkou.
- Na rozpálenom oleji kuracie prsia prudko opražíme. Po opražení vyberieme na tanier alebo do inej nádoby, výpek si necháme.
- Vo výpeku na miernom ohni podusíme cibuľu nakrájanú na pásiky, je jedno či priečne alebo pozdĺžne.
- Keď je cibuľa podusená, pridáme naspäť kuracie prsia. Podlejeme trochou vody a dusíme.
- Keď je mäso skoro mäkké, pridáme vegetu, majoránku a maslo. Dusíme až do mäkka, podľa potreby podlievame vodou.
- Podávame s ryžou a hranolkami.
Počet porcií: 6
Sú jedlá, ktoré chutia jednému viac a druhému menej. Kuracie prsia na masle a majoráne je výborné jedlo, ktoré má v obľube každý člen našej rodiny. Chutia veľkým a malým. Keďže nejaké kuracie prsia sa stále doma nachádzajú, či už v chladničke alebo mrazničke, tak kuracie prsia na masle a majoráne robím často, napríklad aj vtedy, keď nemám žiaden nápad, čo navariť alebo sa nevieme doma dohodnúť na niečom inom.
Kuracie prsia na masle a majoránke zvyknem podávať s ryžou a keď mám, tak priložím na tanier aj hranolky, kukuricu, hrášok, uvarenú brokolicu s maslom a podobne. Úplne vynikajúco to chutí s cviklou, či už zaváranou alebo s cviklovým šalátom. Alebo vyskúšajte pečenú cviklu.