4.5
(2)

Pečené králičie chrbty pripravíte rýchlo, vôbec sa pri tom nenarobíte. Večer sa nasolia, okorenia a na druhý deň upečú. Keďže králičie mäso je chudé a neobsahuje veľa tuku, tak sa pripravujú so slaninkou. Tá dodá mäsu z králika nielen výbornú chuť, ale aj trošku tuku. Ale samozrejme, ak chcete zdravšiu alternatívu, môžete piecť aj bez nej. Keďže králičie chrbty je najchudšie mäso z králika, môžete pred koncom pečenia pridať pár plátkov masla.

Recept: Pečené králičie chrbty

Králičie chrbry na pekáči Pečené králičie chrbty

Suroviny

  • 500 gramov králičie chrbty
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • Olivový olej
  • Prerastená slaninka nakrájaná na tenké plátky alebo oravská či anglická slanina (Nemusí byť, ak nemáte radi)
  • Medzi prsty rozmarínu


Postup

  1. Králičie chrbty osolíme a okoreníme. Ak budeme dávať slaninku,  tak so soľou opatrne, aj tá dodá slanú chuť. Dáme do jánskej misy a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame. Marinujeme aspoň dve hodiny, ideálne, ak dáme prikryté na celú noc do chladničky.
  2. Pred pečením králičie chrbty obtočíme plátkom slaninky.
  3. Jemne posypeme rozmarínom. Nepreháňame, je to viac kvôli vôni ako kvôli chuti 🙂
  4. Pečieme na 200 °C asi 1 – 1,5 hodiny. Počas pečenia podlievame vodou.

Počet porcií: 4


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.5 / 5. Počet hlasov: 2

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

https://www.fajnrecepty.sk/pecene-kralicie-chrbty-recept-do-rury/3420https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecene-kralicie-chrbty.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecene-kralicie-chrbty-180x180.jpgKucharkaJedlá z mäsaPečené králičie chrbty pripravíte rýchlo, vôbec sa pri tom nenarobíte. Večer sa nasolia, okorenia a na druhý deň upečú. Keďže králičie mäso je chudé a neobsahuje veľa tuku, tak sa pripravujú so slaninkou. Tá dodá mäsu z králika nielen výbornú chuť, ale aj trošku tuku. Ale samozrejme, ak chcete...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!