Pečené králičie chrbty – recept do rúry
Pečené králičie chrbty pripravíte rýchlo, vôbec sa pri tom nenarobíte. Večer sa nasolia, okorenia a na druhý deň upečú. Keďže králičie mäso je chudé a neobsahuje veľa tuku, tak sa pripravujú so slaninkou. Tá dodá mäsu z králika nielen výbornú chuť, ale aj trošku tuku. Ale samozrejme, ak chcete zdravšiu alternatívu, môžete piecť aj bez nej. Keďže králičie chrbty je najchudšie mäso z králika, môžete pred koncom pečenia pridať pár plátkov masla.
Recept: Pečené králičie chrbty
Suroviny
- 500 gramov králičie chrbty
- Soľ
- Mleté čierne korenie
- Olivový olej
- Prerastená slaninka nakrájaná na tenké plátky alebo oravská či anglická slanina (Nemusí byť, ak nemáte radi)
- Medzi prsty rozmarínu
Postup
- Králičie chrbty osolíme a okoreníme. Ak budeme dávať slaninku, tak so soľou opatrne, aj tá dodá slanú chuť. Dáme do jánskej misy a pokvapkáme olivovým olejom. Premiešame. Marinujeme aspoň dve hodiny, ideálne, ak dáme prikryté na celú noc do chladničky.
- Pred pečením králičie chrbty obtočíme plátkom slaninky.
- Jemne posypeme rozmarínom. Nepreháňame, je to viac kvôli vôni ako kvôli chuti 🙂
- Pečieme na 200 °C asi 1 – 1,5 hodiny. Počas pečenia podlievame vodou.
Počet porcií: 4
