3.4
(7)

Hokkaido polievka je hustá a voňavá polievka, ktorá obsahuje veľa vitamínu A. Keďže používanie hokkaido tekvicu a nie maslovú, tak jej chuť je veľmi intenzívna a lahodná. Nie je preto potrebné pridávať veľa rôznych korenín, stačí mleté čierne korenie. Ale ak máte chuť experimentovať, nech sa páči, vyskúšajte aj iné bylinky.

Recept: Polievka z tekvice hokkaido

Hokaido polievka

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 4 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • Hokkaido tekvica
  • Olej
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1 šľahačková smotana
  • Slnečnicové semiačka


Postup

  1. Cibuľu nakrájame na kocky a dáme do hrnca speniť na olej.
  2. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a zemiaky nakrájané na kocky.
  3. Hokkaido tekvicu zbavíme šupky, potom ju rozrežeme na polovice a lyžicou vydlabeme dužinu s jadierkami. Nakrájame je na menšie časti.
  4. Nakrájanú tekvicu pridáme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
  5. Potom odstavíme z plameňa a zeleninu rozmixujeme.
  6. Dáme opäť na plameň a pridáme smotanu. Necháme pár minút vrieť.
  7. Hokkaido polievku podávame posypanú so slnečnicovými semiačkami.

Počet porcií: 8


Pozrite si video recept, ako sa robí polievka z tekvice hokkaido

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 3.4 / 5. Počet hlasov: 7

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/hokkaido-polievka/3435https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/hokaido_polievka.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/hokaido_polievka-180x180.jpgKucharkaPolievkyHokkaido polievka je hustá a voňavá polievka, ktorá obsahuje veľa vitamínu A. Keďže používanie hokkaido tekvicu a nie maslovú, tak jej chuť je veľmi intenzívna a lahodná. Nie je preto potrebné pridávať veľa rôznych korenín, stačí mleté čierne korenie. Ale ak máte chuť experimentovať, nech sa páči, vyskúšajte aj...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!