Hokkaido polievka je hustá a voňavá polievka, ktorá obsahuje veľa vitamínu A. Keďže používanie hokkaido tekvicu a nie maslovú, tak jej chuť je veľmi intenzívna a lahodná. Nie je preto potrebné pridávať veľa rôznych korenín, stačí mleté čierne korenie. Ale ak máte chuť experimentovať, nech sa páči, vyskúšajte aj iné bylinky.

Recept: Polievka z tekvice hokkaido

Hokaido polievka

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 4 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • Hokkaido tekvica
  • Olej
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1 šľahačková smotana
  • Slnečnicové semiačka


Postup

  1. Cibuľu nakrájame na kocky a dáme do hrnca speniť na olej.
  2. Pridáme mrkvu nakrájanú na kolieska a zemiaky nakrájané na kocky.
  3. Hokkaido tekvicu zbavíme šupky, potom ju rozrežeme na polovice a lyžicou vydlabeme dužinu s jadierkami. Nakrájame je na menšie časti.
  4. Nakrájanú tekvicu pridáme do hrnca a zalejeme vodou. Pridáme soľ a mleté čierne korenie. Varíme, kým zelenina nezmäkne.
  5. Potom odstavíme z plameňa a zeleninu rozmixujeme.
  6. Dáme opäť na plameň a pridáme smotanu. Necháme pár minút vrieť.
  7. Hokkaido polievku podávame posypanú so slnečnicovými semiačkami.

Počet porcií: 8


Pozrite si video recept, ako sa robí polievka z tekvice hokkaido

Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/hokaido_polievka.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/hokaido_polievka-180x180.jpgKucharkaPolievkyHokkaido polievka je hustá a voňavá polievka, ktorá obsahuje veľa vitamínu A. Keďže používanie hokkaido tekvicu a nie maslovú, tak jej chuť je veľmi intenzívna a lahodná. Nie je preto potrebné pridávať veľa rôznych korenín, stačí mleté čierne korenie. Ale ak máte chuť experimentovať, nech sa páči, vyskúšajte aj...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!