4.9
(7)

Pečenú cviklu používane ako prílohu k obľúbeným mäsovým jedlám alebo aj ako surovinu do rôznych šalátov. Pokojne ju zmiešajte aj s čerstvou zeleninou či pečenou paprikou. Je to zdravá surovina krásnej vône, chuti a farby, ktorú stačí dochutiť lyžičkou kyslej smotany a pochopíte, čo vám doteraz chýbalo 🙂

Recept: Pečená cvikla

Pečená cvikla

Suroviny

  • 1 kg cvikly
  • Soľ
  • 1 ČL mletej rasce
  • Mleté čierne korenie
  • Olivový olej


Postup

  1. Cviklu zbavíme šupky a nakrájame na malé kúsky do nádoby v ktorej sa bude piecť.
  2. Osolíme, pridáme mletú rascu a jemne poprášime mletým čiernym korením.
  3. Pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame, aby sa suroviny rovnomerne premiešali.
  4. Pečieme prikryté na 180 stupňoch. Ak je potrebné, tak trošku podlievame.
  5. Cviklu pečieme asi 1 – 1,5 hodiny, kým nezmäkne.
  6. Podľa potreby dosolíme.

Počet porcií: 8


Keď čakáte návštevu, tak musíte trošku popremýšľať, čo navariť. Aby to bolo aj chutné a zároveň aj originálne, malo by to aj dobre vyzerať, a ideálne nech jedlo obsahuje aj vitamíny alebo iné zdraviu prospešné látky. Samozrejme, trošku nezdravého, napríklad hranolky, zase vyžadujú deti. Prinášame vám nápad na servírovanie pečenej cvikly s mozzarellou a hranolkami. Namiesto mozzarelly môže byť pečená repa podávaná aj s balkánskym syrom.

Pečená cvikla s hranolkami

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hlasov: 7

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/pecena-cvikla/2189https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecena-cvikla.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecena-cvikla-180x180.jpgKucharkaIné receptyPečenú cviklu používane ako prílohu k obľúbeným mäsovým jedlám alebo aj ako surovinu do rôznych šalátov. Pokojne ju zmiešajte aj s čerstvou zeleninou či pečenou paprikou. Je to zdravá surovina krásnej vône, chuti a farby, ktorú stačí dochutiť lyžičkou kyslej smotany a pochopíte, čo vám doteraz chýbalo 🙂 Recept: Pečená...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!