Pečenú cviklu používane ako prílohu k mäsovým jedlám alebo aj ako surovinu do rôznych šalátov.

Recept: Pečená cvikla

Pečená cvikla

Suroviny

  • 1 kg cvikly
  • Soľ
  • 1 ČL mletej rasce
  • Mleté čierne korenie
  • Olivový olej

Postup

  1. Cviklu zbavíme šupky a nakrájame na malé kúsky do nádoby v ktorej sa bude piecť.
  2. Osolíme, pridáme mletú rascu a jemne poprášime mletým čiernym korením.
  3. Pokvapkáme olivovým olejom a dobre premiešame, aby sa suroviny rovnomerne premiešali.
  4. Pečieme prikryté na 180 stupňoch. Ak je potrebné, tak trošku podlievame.
  5. Cviklu pečieme asi 1 – 1,5 hodiny, kým nezmäkne.
  6. Podľa potreby dosolíme.

Počet porcií: 8

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecena-cvikla.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/pecena-cvikla-180x180.jpgKucharkaIné receptyPečenú cviklu používane ako prílohu k mäsovým jedlám alebo aj ako surovinu do rôznych šalátov. Recept: Pečená cvikla Suroviny 1 kg cvikly Soľ 1 ČL mletej rasce Mleté čierne korenie Olivový olej Postup Cviklu zbavíme šupky a nakrájame na malé kúsky do nádoby v ktorej sa bude piecť. Osolíme, pridáme mletú rascu...Varenie je radosť!