Recept na domáci chlieb je veľmi jednoduchý. Upečte si vás domáci chlieb ešte dnes.

Recept: Jednoduchý domáci chlieb

Vykysnuté cesto na chlieb Pekne upečený chlieb Upečený chlieb na utierke Rozkrojený chlieb

Suroviny

  • 400 g hladkej múky
  • 1 / 2 kocky droždia
  • 1 / 2 ČL cukru
  • 1 ČL soli
  • Medzi prsty rasce
  • 2 dcl vody
  • 1 PL oleja
  • 1 / 2 KL sódy bikarbóny


Postup

  1. Pripravíme si kvasnice – do letnej vody dáme droždie a cukor. Pomiešame, aby sa droždie dobre rozpustilo a necháme na teplom mieste napuchnúť.
  2. V nádobe alebo robote zmiešame múku, soľ, sódu bikarbónu a rascu, pridáme kvasnice a 1 PL oleja. Ak sme zvyknutí múku osievať, tak tú soľ a sódu bikarbónu preosejeme spolu s múkou.
  3. Spravíme kysnuté cesto. Podľa potreby pridáme vody a spracujeme na pekný bochník.
  4. Dáme na plech, kde budeme domáci chlieb piecť, na papier na pečenie. Ešte necháme nakysnúť asi 45 minút na teplom mieste. Určite prikryjeme utierkou alebo potravinovou fóliou, aby cesto neobschlo. Ak veľmi narastie, nožom spravíme na povrchu 3 šikmé zárezy, aby chlieb počas pečenia nepraskol.
  5. Rúru vyhrejeme na 220 °C a dáme piecť, po 5 minútach dáme na 180 °C a pečieme asi 45 minút.
  6. Po vytiahnutí potrieme studenou vodou a necháme chladnúť. Po vychladnutí chlieb skladujeme zabalený v čistej utierke.

Počet porcií: 10


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/rozkrojeny-chlieb.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/rozkrojeny-chlieb-180x180.jpgKucharkaIné receptyRecept na domáci chlieb je veľmi jednoduchý. Upečte si vás domáci chlieb ešte dnes. Recept: Jednoduchý domáci chlieb Suroviny 400 g hladkej múky 1 / 2 kocky droždia 1 / 2 ČL cukru 1 ČL soli Medzi prsty rasce 2 dcl vody 1 PL oleja 1 / 2...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!