Patrilo by sa povedať, že pravá praženica sa robí výlučne na masle, tak ako je to uvedené v tomto recepte. Každý, kto praženicu jedol vo Francúzku vie, o čom píšem. – Toto nám napísala pani Gabika. A my s ňou veľmi radi súhlasíme.

Recept: Praženica

Preženica

Suroviny

  • 1/2 PL masla
  • 6 vajec
  • Soľ


Postup

  1. Na panvici roztopíme a rozhorúčime maslo. Dáme pozor aby sme neprepálili.
  2. Vajcia rozbijeme do misky.
  3. Keď je maslo rozpálené, vajcia vylejeme do panvice. Rovnomerne osolíme.
  4. Na stíšenom plameni premiešavame. Kontrolujeme, kedy sa praženica dorobí.
  5. Z panvice ihneď servírujeme, lebo by praženica na panvici, ktorá je stále rozhorúčená, zbytočne stvrdla.
  6. Podávame s pečivom a oblohou zo zeleniny, kyslých uhoriek, čalamády a pod.

Počet porcií: 2


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/prazenica.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/prazenica-180x180.jpgKucharkaIné receptypraženicaPatrilo by sa povedať, že pravá praženica sa robí výlučne na masle, tak ako je to uvedené v tomto recepte. Každý, kto praženicu jedol vo Francúzku vie, o čom píšem. - Toto nám napísala pani Gabika. A my s ňou veľmi radi súhlasíme. Recept: PraženicaSuroviny1/2 PL masla 6 vajec ...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!