Recept: Ako uvariť šunku

Šunka pred uvarením Krásna šunka z údeného karé

Suroviny

  • Voda
  • Soľ
  • Celé čierne korenie
  • Nové korenie
  • Bobkový list
  • Borievky – pre fajnšmekrov

Postup

  1. Šunku dobre vyumývame.
  2. Namočíme do studenej vody na 2 hodiny.
  3. Potom ešte raz dobre umyjeme.
  4. Dáme variť do tlakového hrnca – Na každý 1 liter vody dáme 1 malú ČL soli – so soľou nepreháňať, aby nebola šunka slaná, ale nesmie jej byť ani príliš málo, lebo by to vytiahlo chuť zo šunky. Ďalej na každý liter vody 2 zrnká čierneho korenia, 1 – 2 zrnká nového korenia, 1 bobkový list, a ak máme, tak aj 2 zrniečka borievky.
  5. Varíme ponorené 1 – 1,5 hodiny.
  6. Po uvarení necháme cca hodinu chladnúť v hrnci, až potom vyberieme a necháme dobre vychladnúť.
  7. Zabalíme do alobalu a dáme na chladné miesto.
  8. Vývar môžeme zavariť do pohárov a použiť neskôr napríklad na krúpkovú polievku.
Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/sunka-udene-kare.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/sunka-udene-kare-180x180.jpgKucharkaIné receptyRecept: Ako uvariť šunku Suroviny Voda Soľ Celé čierne korenie Nové korenie Bobkový list Borievky - pre fajnšmekrov Postup Šunku dobre vyumývame. Namočíme do studenej vody na 2 hodiny. Potom ešte raz dobre umyjeme. Dáme variť do tlakového hrnca - Na každý 1 liter vody dáme 1 malú ČL soli...Varenie je radosť!