Vyprážaný rezeň z bravčového karé
5 z 5 (100%) 1 hlasov

Recept: Vyprážaný bravčový rezeň

rezne_suroviny Vybprážaný bravčový rezeň

Suroviny

  • 700 g bravčového karé bez kosti
  • Soľ
  • Mletá červená paprika
  • Mleté čierne korenie
  • Vajcia
  • Mlieko
  • Hladká múka
  • Strúhanka
  • Olej alebo tuk na vyprážanie

Postup

  1. Narežeme mäso na plátky. Dobre vyklepeme na tenko. Okraje pred klepaním narežeme.
  2. Nasolíme a jemne poprášime paprikou a veľmi jemne korením. Ukladáme rezne na seba. Necháme 20 – 30 minút odstáť.
  3. Medzitým si pripravíme: Do hlbokého taniera vidličkou rozmiešame vajcia, trošičku mlieka a soli. Na plytké taniere si nasypeme hladkú múku a na druhý strúhanku.
  4. Rezne začneme obaľovať v trojobale: najprv múka, potom vajíčko a nakoniec strúhanka.
  5. Na panvici rozpálime olej alebo tuk. Pred tým ako vložíme rezne pražiť do rozpáleného tuku, ešte raz ich obalíme vo vajci.
  6. Pečieme na miernom ohni prikryté do zlatista z oboch strán.
  7. Po vybratí ich môžeme ukladať do nádoby prekladané servítkou, aby sa odstránil prebytočný tuk z vyprážania.
  8. Podávame so zemiakmi alebo ryžou.

Počet porcií: 6

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/rezne_bavcove_kare.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/rezne_bavcove_kare-180x180.jpgKucharkaJedlá z mäsaRecept: Vyprážaný bravčový rezeň Suroviny 700 g bravčového karé bez kosti Soľ Mletá červená paprika Mleté čierne korenie Vajcia Mlieko Hladká múka Strúhanka Olej alebo tuk na vyprážanie Postup Narežeme mäso na plátky. Dobre vyklepeme na tenko. Okraje pred klepaním narežeme. Nasolíme a jemne poprášime paprikou a veľmi jemne korením. Ukladáme rezne na seba. Necháme 20 - 30 minút odstáť. Medzitým si...Varenie je radosť!