4.9
(17)

Recept: Vyprážaný karfiol

Vyprážaný karfiol

Majú ho radi deti aj dospelí – áno, vyprážaný karfiol. Tiež je vhodný aj pre vegetariánov. Najlepšie chutí s domácou tatárskou omáčkou.

Suroviny

  • Karfiol
  • Soľ
  • Hladká múka
  • Vajcia
  • Olej na vyprážanie


Postup

  1. Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. Veľké zatiaľ nerozkrajujeme. Dáme variť do osolenej vody. Keď je to polomäkké, pozor nie mäkké, vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si suroviny na trojobal: hladkú múku, osolené a rozmiešané vajíčka a strúhanku. Rúžičky obalíme v trojobale, ak sú príliš veľké pozdĺžne rozkrojíme.
  3. Na panvici rozpálime olej a pred vložením do oleja ešte raz obalíme vo vajíčku. Pomaly vyprážame a často obraciame, aby boli časti karfiolu rovnomerne vypražené.
  4. Vyprážaný karfiol podávame so zemiakmi alebo hranolkami a tatárskou omáčkou.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hlasov: 17

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Sme šťastní, že sa vám recept páči

Sledujte nás na YouTube či Facebooku

Je nám ľúto, že tento recept nebol pre vás užitočný!

Poďme vylepšiť tento recept!

Povedzte nám, ako to môžeme zlepšiť? Alebo pridajte váš obľúbený recept!

https://www.fajnrecepty.sk/vyprazany-karfiol/225https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany_karfiol.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany_karfiol-180x180.jpgKucharkaJedlá bez mäsakarfiolRecept: Vyprážaný karfiol Majú ho radi deti aj dospelí - áno, vyprážaný karfiol. Tiež je vhodný aj pre vegetariánov. Najlepšie chutí s domácou tatárskou omáčkou. Suroviny Karfiol Soľ Hladká múka Vajcia Olej na vyprážanie Postup Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. Veľké zatiaľ nerozkrajujeme. Dáme variť do osolenej vody. Keď je to...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!