Recept: Vyprážaný karfiol

Vyprážaný karfiol

Majú ho radi deti aj dospelí – áno, vyprážaný karfiol. Tiež je vhodný aj pre vegetariánov. Najlepšie chutí s domácou tatárskou omáčkou.

Suroviny

  • Karfiol
  • Soľ
  • Hladká múka
  • Vajcia
  • Olej na vyprážanie


Postup

  1. Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. Veľké zatiaľ nerozkrajujeme. Dáme variť do osolenej vody. Keď je to polomäkké, pozor nie mäkké, vyberieme a necháme vychladnúť.
  2. Pripravíme si suroviny na trojobal: hladkú múku, osolené a rozmiešané vajíčka a strúhanku. Rúžičky obalíme v trojobale, ak sú príliš veľké pozdĺžne rozkrojíme.
  3. Na panvici rozpálime olej a pred vložením do oleja ešte raz obalíme vo vajíčku. Pomaly vyprážame a často obraciame, aby boli časti karfiolu rovnomerne vypražené.
  4. Vyprážaný karfiol podávame so zemiakmi alebo hranolkami a tatárskou omáčkou.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany_karfiol.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/vyprazany_karfiol-180x180.jpgKucharkaJedlá bez mäsakarfiolRecept: Vyprážaný karfiol Majú ho radi deti aj dospelí - áno, vyprážaný karfiol. Tiež je vhodný aj pre vegetariánov. Najlepšie chutí s domácou tatárskou omáčkou. Suroviny Karfiol Soľ Hladká múka Vajcia Olej na vyprážanie Postup Karfiol očistíme a rozdelíme na ružičky. Veľké zatiaľ nerozkrajujeme. Dáme variť do osolenej vody. Keď je to...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!