Morčacie soté
4.8 z 5 (96%) 5 hlasov

Recept: Morčacie soté z morčacích pŕs

Morčacie soté

Zhrnutie: Keď treba rýchlo spraviť niečo ľahké a chutné, tak soté z morčacích pŕs nikdy nesklame. A ešte zdravšie bude, ak si doprajete celozrnnú ryžu.

Suroviny

  • 500 – 600 g morčacích pŕs
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • olej na opraženie
  • 2 PL masla
  • 1 PL hladkej múky
  • 2 dcl hovädzieho vývaru alebo kocka bujónu
  • 2 – 2,5 dcl sladkej smotany
  • 1/2 červenej papriky nakrájanej na kocky




Postup

  1. Morčacie prsia dobre umyjeme a očistíme. Nakrájame ich na rezance, nie veľmi dlhé.
  2. Dáme do misky, kde ich posolíme a poprášime mletým čiernym korením a dobre premiešame, aby soľ a korenie bolo rovnomerne. Necháme chvíľku odstáť.
  3. Zatiaľ si očistíme šampiňóny a nakrájame ich na štvrtinky alebo osminky (podľa veľkosti). Prípadne ich môžeme nakrájať aj na plátky.
  4. Cibuľu nakrájame na malé kocky.
  5. Do horúceho oleja dáme morčacie prsia a opečieme. Opečené mäso vyberieme do druhej nádoby a prikryjeme.
  6. Do zvyšného výpeku dáme maslo. V ňom opražíme nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
  7. Poprášime múkou a necháme popražiť. Dáme pozor, aby múka neprihorela.
  8. Pridáme vývar alebo bujón, prilejeme smotanu a varíme cca 4 – 5 minút.
  9. Z nádoby, kde je mäso, zoberieme pustenú stečenú šťavu a pridáme a varíme, až kým nevnikne krémová omáčka.
  10. Pridáme papriku, mäso a povaríme, kým nie je morčacie mäso hotové.
  11. Podávame s ryžou.

Počet porcií: 4

[rate]

Komentáre

komentárov