Taliani vedia ako na to! Tento recept na Kuracie rizoto s mrkvou a pórom sme objavili na dovolenke a odvtedy si ho varíme.
Recept: Kuracie rizoto s mrkvou a pórom
Suroviny
- 1 cibuľa
- 600 g kuracieho mäsa, prsia alebo stehná
- 2 mrkvy
- 1 petržlen
- 1/2 póru
- 1 smotana na varenie
- soľ
- olej
- 1 ČL mletej červenej papriky
- 1/4 – 1/2 ČL kari korenia
- mleté čierne korenie
- uvarená ryža
Postup
- Kuracie mäso opláchneme, očistíme a nakrájame na kocky. Dáme do nádoby, osolíme a premiešame.
- Mrkvu a petržlen ošúpeme a tiež nakrájame na kolieska alebo polkolieska.
- Cibuľu nakrájame nadrobno a popražíme.
- Pridáme mäso, podusíme, kým pustí šťavu, pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen, červenú papriku, kari korenie a mleté čierne korenie.
- Dusáme a podľa potreby podlievame.
- Keď je mäso takmer mäkké, pridáme pór pokrájaný na kolieska. Ďalej dusíme 10 minút.
- Zalejeme smotanou, dosolíme podľa chuti a necháme prevrieť.
- Zmiešame s uvarenou ryžou.
Počet porcií: 8