Strúhaný jablkový koláč s orechami
4 z 5 (80%) 1 hlasov

Recept: Jablkový koláč s orechami

jablkovy kolac

Jablkový koláč sa dá robiť veľa spôsobmi, toto je jeden z nich.

Suroviny

  • 600 g očistených a nastrúhaných jabĺk
  • 300 g kryštálového cukru
  • 350 g polohrubej múky, najlepšie špaldovej, ale nie je podmienka
  • 100 g orechov, buď mletých alebo nasekaných
  • 50 g hrozienok, len umytých, nie namočených
  • 3 – 5 vajíčok
  • 1/4 dcl oleja
  • 1/2 sáčku prášku do pečiva
  • Škorica – podľa chuti
  • Lekvár – podľa chuti
  • Čokoládová poleva – podľa seba, tak ako zvyknete robiť




Postup

  1. Odložíme si trochu orechov na posypanie.
  2. Jablká očistíme a nastrúhame.
  3. Zmiešame múku a prášok do pečiva, pridáme orechy.
  4. Vyšľaháme vajcia s cukrom a postupne pridávame na striedačku múku a nastrúhané jablká.
  5. Pridáme hrozienka.
  6. Konzistenciu doladíme zamiešaním oleja, len koľko treba, aby nebola masa moc riedka.
  7. Vylejeme na vymastený  plech a pečieme cca 25 minút na 180°C. Čas samozrejme upravíme podľa toho, ako nám rúra pečie.
  8. Po upečení a vytiahnutí natrieme lekvárom.
  9. Keď trochu vychladne, natrieme čokoládovou polevou a posypeme odloženými orechami.
  10. Podávame po vychladnutí.

Počet porcií: 20

[rate]

Komentáre

komentárov