Kuracie rizoto s mrkvou a pórom
Hodnotenie receptu

Recept: Kuracie rizoto s mrkvou a pórom

Kuracie rizoto a mrkvou a porom

Taliani vedia ako na to! Toto rizoto sme objavili na dovolenke a odvtedy si ho varíme.

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 600 g kuracieho mäsa, prsia alebo stehná
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1/2 póru
  • 1 smotana na varenie
  • soľ
  • olej
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1/4 – 1/2 ČL kari korenia
  • mleté čierne korenie
  • uvarená ryža




Postup

  1. Kuracie mäso opláchneme, očistíme a nakrájame na kocky. Dáme do nádoby, osolíme a premiešame.
  2. Mrkvu a petržlen ošúpeme a tiež nakrájame na kolieska alebo polkolieska.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno a popražíme.
  4. Pridáme mäso, podusíme, kým pustí šťavu, pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen, červenú papriku, kari korenie a mleté čierne korenie.
  5. Dusáme a podľa potreby podlievame.
  6. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme pór pokrájaný na kolieska. Ďalej dusíme 10 minút.
  7. Zalejeme smotanou, dosolíme podľa chuti a necháme prevrieť.
  8. Zmiešame s uvarenou ryžou.

Počet porcií: 8

[rate]

Komentáre

komentárov