Hodnotenie receptu

Recept: Kuracie rizoto s mrkvou a pórom

Kuracie rizoto a mrkvou a porom

Taliani vedia ako na to! Toto rizoto sme objavili na dovolenke a odvtedy si ho varíme.

Suroviny

  • 1 cibuľa
  • 600 g kuracieho mäsa, prsia alebo stehná
  • 2 mrkvy
  • 1 petržlen
  • 1/2 póru
  • 1 smotana na varenie
  • soľ
  • olej
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1/4 – 1/2 ČL kari korenia
  • mleté čierne korenie
  • uvarená ryža

Postup

  1. Kuracie mäso opláchneme, očistíme a nakrájame na kocky. Dáme do nádoby, osolíme a premiešame.
  2. Mrkvu a petržlen ošúpeme a tiež nakrájame na kolieska alebo polkolieska.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno a popražíme.
  4. Pridáme mäso, podusíme, kým pustí šťavu, pridáme nakrájanú mrkvu a petržlen, červenú papriku, kari korenie a mleté čierne korenie.
  5. Dusáme a podľa potreby podlievame.
  6. Keď je mäso takmer mäkké, pridáme pór pokrájaný na kolieska. Ďalej dusíme 10 minút.
  7. Zalejeme smotanou, dosolíme podľa chuti a necháme prevrieť.
  8. Zmiešame s uvarenou ryžou.

Počet porcií: 8

Komentáre a diskusia
https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/rizoto-porom-mrkvou.jpghttps://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/rizoto-porom-mrkvou-180x180.jpgKucharkaJedlá z mäsakuracie prsia,rizotoRecept: Kuracie rizoto s mrkvou a pórom Taliani vedia ako na to! Toto rizoto sme objavili na dovolenke a odvtedy si ho varíme. Suroviny 1 cibuľa 600 g kuracieho mäsa, prsia alebo stehná 2 mrkvy 1 petržlen 1/2 póru 1 smotana na varenie soľ olej 1 ČL mletej červenej papriky 1/4...Varenie je radosť!