Špenátová torta – chutná, zdravá a riadne zelená
Predstavte si, že ste na narodeninovej oslave a niekto prinesie špenátovú tortu. Viacerí sú prekvapení a nedôverčiví. Veď zelená torta nie je predsa úplne bežná. Ale to len do chvíle, kým neochutnajú prvé sústo. Tváre sa im rýchlo zmenia a budú sa usmievať od ucha k uchu.
Recept: Špenátová torta
Suroviny na korpus
- 250 g baby špenátu alebo iný mrazený špenát
- 3 vajcia
- 180 g práškového cukru
- 175 ml oleja
- 250 g hladkej múky
- 1 polievková lyžica citrónovej šťavy
- 1 kypriaci prášok
Suroviny na plnku
- 2 šľahačkové smotany
- 2 stužovače
- 2 polievkové lyžice práškového cukru
- 1 vanilkový cukor
- 500 g mascarpone
Na ozdobenie na vrch
- Najchutnejšie sú podľa mňa čerstvé jahody, ale môžu byť aj mrazené a tiež rôzne iné drobné ovocie
Postup
- Najskôr pripravíme korpus. Rozmixujeme baby špenát ponorným mixérom alebo rozmrazíme mrazený. Vyšľaháme 3 vajcia so 180 g práškového cukru. Za stáleho miešania pridáme 175 ml oleja a 250 g hladkej múky. Potom ešte 1 polievkovú lyžicu citrónovej šťavy, 1 kypriaci prášok a nakoniec rozmixovaný špenát.
- Dáme piecť do formy na tortu, priemer cca 20 cm. Pečieme si 45 – 50 minút na 170 stupňoch. Po upečení cesto necháme vychladnúť. Po vychladnutí cesto prekrojíme na 3 časti. Jednu časť rozmrvíme v miske rukou.
- Pripravíme si plnku. Vyšľaháme 2 šľahačkové smotany s dvoma stužovačmi a 2 polievkovými lyžicami práškového cukru. Zmiešame s 1 vanilkovým cukrom a 500 gramov mascarpone.
- Na jednu časť cesta dáme plnku. Preložíme druhou časťou a znovu dáme plnku. Plnkou natrieme aj boky torty. Vrch aj boky posypeme pripraveným rozmrveným cestom. Vrch špenátovej torty ozdobíme ovocím, napríklad jahodami.
Počet porcií: 6
Tak, a to je všetko. Stačí sa do toho pustiť a dobre si pochutiť. Špenátová torta vás určite nesklame!

Pridaj komentár