Fajn Recepty

Kyslé zemiaky

4.4
(24)

Recept: Kyslé zemiaky

Kyslé zemiaky

Kyslé zemiaky je naša obľúbená polievka. Patrí medzi takzvané “desiatové polievky”, čiže poctivé a sýte. Keď nie je druhé jedlo, vystačíme si aj s ňou. Vtedy si ku kyslým zemiakom navaríme párok alebo niečo podobné.

Suroviny

  • 5 zemiakov
  • Soľ
  • 1 stredné cibuľa
  • Kúsok klobásky
  • 4 bobkové listy
  • Olej
  • Hladká múka
  • 1 strúčik cesnaku
  • 1 ČL mletej červenej papriky
  • 1 – 2 dcl mlieka
  • 1 sladká smotana
  • Cukor
  • Ocot


Postup

  1. Zemiaky očistíme, pokrájame na kocky a dáme do hrnca s vriacou vodou.
  2. Pridáme soľ, cibuľu nakrájanú čo najjemnejšie, klobásu a bobkový list.
  3. Varíme, kým nie sú zemiaky takmer uvarené.
  4. Spravíme zápražku, nie tmavú. Pridáme do nej prelisovaný cesnak a mletú papriku. Zalejeme mliekom a pridáme do hrnca. Necháme prevrieť.
  5. Spravíme zo smotany a múky zátrepku, pridáme do hrnca a pár minút povaríme. Zemiaky by mali byť už mäkké, ak sa začnú rozvárať, tak nevadi, polievka bude príjemne hustejšia.
  6. Odstavíme a dáme 2PL cukru a 2 PL octu. Ochutnáme, a potom podľa potreby pridáme soľ alebo cukor alebo ocot.

Počet porcií: 12


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.4 / 5. Počet hlasov: 24

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version