Fajn Recepty

Morčacie soté

Morčacie soté
4.8
(19)

Keď treba rýchlo spraviť niečo ľahké a chutné, tak morčacie soté z morčacích pŕs nikdy nesklame. A ešte zdravšie bude, ak si doprajete celozrnnú ryžu.

Recept: Morčacie soté z morčacích pŕs

Suroviny

  • 500 – 600 g morčacích pŕs
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • 200 g čerstvých šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • olej na opraženie
  • 2 PL masla
  • 1 PL hladkej múky
  • 2 dcl hovädzieho vývaru alebo kocka bujónu
  • 2 – 2,5 dcl sladkej smotany
  • 1/2 červenej papriky nakrájanej na kocky


Postup

  1. Morčacie prsia dobre umyjeme a očistíme. Nakrájame ich na rezance, ale nie veľmi dlhé.
  2. Dáme do misky, kde ich posolíme a poprášime mletým čiernym korením. Dobre premiešame, aby soľ a korenie bolo rovnomerne. Necháme chvíľku odstáť.
  3. Zatiaľ si očistíme šampiňóny a nakrájame ich na štvrtinky alebo osminky (podľa veľkosti). Prípadne ich môžeme nakrájať aj na plátky.
  4. Cibuľu nakrájame na malé kocky.
  5. Do horúceho oleja dáme morčacie prsia a opečieme. Opečené mäso vyberieme do druhej nádoby a prikryjeme.
  6. Do zvyšného výpeku dáme maslo. V ňom opražíme nakrájanú cibuľu a šampiňóny.
  7. Poprášime múkou a necháme popražiť. Dáme pozor, aby múka neprihorela.
  8. Pridáme vývar alebo bujón a prilejeme smotanu. Varíme asi 4 – 5 minút.
  9. Z nádoby, kde je mäso, zoberieme pustenú stečenú šťavu a pridáme a varíme, až kým nevnikne krémová omáčka.
  10. Pridáme papriku, mäso a povaríme, kým nie je morčacie mäso hotové.
  11. Morčacie soté podávame s ryžou, ale môžu byť aj zemiaky alebo obľúbená cestovina.

Počet porcií: 4


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 19

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version