Fajn Recepty

Nadýchaná jemná bábovka

4.2
(50)

Keď dostanete chuť na bábovku “od babičky”, určite ju napečiete podľa nášho receptu na nadýchanú jemnú bábovku.

Recept: Nadýchaná jemná bábovka

Suroviny

  • 4 vajcia
  • 20 dkg polohrubej múky
  • 10 dkg práškového cukru
  • 10 dkg kryštálového cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 1 dcl oleja
  • 1 dcl mlieka


Postup

  1. Vajcia rozbijeme a oddelíme žĺtka od bielok.
  2. Do nádoby dáme 4 žĺtka, vanilkový a práškový cukor, 1PL mlieka a vymiešame. Ja to miešam,  až kým to zbelie.
  3. Pomaly za stáleho miešania pridávame 1 dcl oleja a 1 dcl mlieka, stále miešame. Nepridáme olej a mlieko naraz, ale na tri štyri krát.
  4. Urobíme sneh zo 4 bielkov. Múku preosejeme a zmiešame s práškom do pečiva.
  5. Do cesta vmiešavame, opäť na viac krát, sneh, zasypeme múkou, premiešame a tak dokola, kým tam nedáme všetok sneh a múku.
  6. Kto má rád, môže teraz dať aj hrozienka, kakao a pod., ja nedávam.
  7. Dáme do väčšej formy – pozor, dosť to narastie. Formu na bábovku, samozrejme, namastíme a vysypeme múkou.
  8. Pomaly pečieme dokopy asi 45 minút, najskôr asi 30 minút na 180 °C , keď začne červenieť, tak sa môže stiahnuť na 150 – 160°C. Ale tých prvých 30 minút určite na 180 °C, aby cesto nekleslo.

Počet porcií: 16


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.2 / 5. Počet hlasov: 50

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version