Fajn Recepty

Parené buchty z domácej pekárne

4.7
(19)

Parené buchty z domácej pekárne pripravíte takmer bez námahy. Cesto vymiesi a predkysne pekáreň. A vy sa zatiaľ môžete venovať napríklad nejakej chutnej polievke.

Recept: Parené buchty z domácej pekárne

Suroviny

  • 1/2 kg hrubej múky
  • 7 g sušeného alebo 1/2 kocky čerstvého droždia
  • Soľ
  • Mlieko
  • 1 vajce
  • 1 ČL cukru
  • Maslo


Postup

  1. Na spodok nádoby pekárne dáme mlieko (s rozmiešaným čerstvým droždím), vajce, soľ, cukor. Zasypeme múkou, a ak sme nepoužili čerstvé droždie, tak na vrch dáme sušené droždie.
  2. Na pekárni nastavíme program na miesenie cesta a necháme spracovať. Keď cesto pekne nakysne, tak ho opatrne vyberieme, tak aby sa nepotrhalo, dáme na pomúčenú dosku a porozťahujeme ručne, prípadne za pomoci valčeka na cesto hrubé cca 1,5 cm.
  3. Povykrajujeme pohárom buchty a necháme pekne vykysnúť. Musí tam byť teplo.
  4. Kto chce mať parené buchty plnené lekvárom, tak musí cesto mat cca 1cm hrubé, povykrajuje pohárom párny počet koliesok, postupne naplní jedno koliesko lekvárom a druhé priloží a dobre popritláča.
  5. Keď sú buchty pekne nakysnuté dáme ich pariť na 10 – 12 minút.
  6. Po vybratí ich dáme do nádoby, kde ich budeme skladovať a ponatierame ich rozpusteným maslom, aby sa nezlepili.
  7. Podávame potreté maslom, prípadne maslovou vodou, práškovým cukrom, kto má rád môže si posypať namletým makom, grankom a pod.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.7 / 5. Počet hlasov: 19

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version