Fajn Recepty

Pórová polievka jemná a krémová

4.8
(78)

Ak rozmýšľate, čo navariť na obed či večeru, máme pre vás skvelý tip na rýchlu pórovú polievku. Pórová polievka je krémová, veľmi jemná, ale zároveň mierne korenistá. Polievka z póru je jednoduchá, varí sa prakticky iba zo štyroch surovín.

Recept: Pórová polievka

Suroviny

  • Olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 1 stredne veľký pór
  • 2 cesnaky
  • 3 zemiaky
  • Bobkový list
  • Zeleninový bujón
  • Mleté čierne korenie
  • Soľ
  • 1 šľahačková smotana


Postup

  1. Cibuľu nakrájame na kocky a dáme popražiť do hrnca na olivový olej.
  2. Keď cibuľa zvädne pridáme pór nakrájaný na kolieska alebo polkolieska a chvíľu podusíme.
  3. Pridáme pretlačený cesnak a zemiaky nakrájané na kocky. Zamiešame.
  4. Zalejeme vodou, pridáme bobkový list a zeleninový bujón.
  5. Osolíme, okoreníme a varíme, kým zemiaky nezmäknú. Ak sa aj rozvaria, nevadí, Polievku z póru budeme mixovať.
  6. Odstavíme, vyberieme z polievky bobkový list a pomixujeme mixérom, najlepšie ponorným.
  7. Opäť dáme na sporák, prilejeme smotanu a privedieme do varu na dve tri minúty.
  8. Pórovú polievku podávame s krutónmi a pórom pokrájaným na veľmi jemné kolieska.

Počet porcií: 8


Pripravili sme pre vás aj video recept. Ako sa vraví, lepšie raz vidieť, ako desať krát počuť 🙂 Ak sa vám videorecept zapáči, budeme radi, ak sa prihlásite na odber nášho YouTube kanála.

Podľa vyššie uvedeného receptu pórovú polievku pripravovala moja stará mama. Ja ju varím rovnako, lebo táto polievka je pekne krémová, jemná, ale zároveň plná chutí. Ten natenučko nakrájaný pór spraví neskutočnú chuť. Je vhodná na varenie aj počas leta aj počas zimy. Skrátka božská a dala by sa jesť každý deň.

Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.8 / 5. Počet hlasov: 78

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version