V tomto recepte si opäť pripravíme bravčovú panenku, tentoraz s pórovou omáčkou. Keďže sa mäso nebude piecť, ale dusiť, tak ostane nielen krásne ružové, ale aj šťavnaté. Pórová omáčka sa pripravuje veľmi jednoducho. Je riadne hustá (môžem povedať, taký pórový krém), príjemne jemná, ale zároveň aj trošku korenistá. To dodá bravčovej panenke veľmi delikátnu chuť a vôňu. Nie je to recept len na špeciálne príležitosti, môžete si takto panenku s pórovou omáčkou pripraviť aj dnes. Poďme na to. 🙂

Recept: Šťavnatá bravčová panenka s pórovou omáčkou

Bravčová panenka s pórovou omáčkou

Suroviny

  • 2 ks bravčovej panenky
  • cca 1 PL bravčovej masti (alebo olej)
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
  • 1 stredný pór
  • 1 ČL vegety
  • 1 bobkový list
  • 2 zrnká nového korenia
  • 2 ČL hladkej múky
  • 1 šľahačková smotana


Postup

  1. Bravčovú panenku naklepeme. Osolíme a pokoreníme mletým čiernym korením.
  2. V hlbšej a väčšej panvici na bravčovej masti panenku prudko opečieme z oboch strán.
  3. Keď je panenka opečená, pridáme pór nakrájaný na kolieska, podlejeme horúcou alebo aj vriacou vodou, pridáme vegetu, bobkový list a nové korenie.
  4. Dusíme, a stále podľa potreby priebežne podlievame horúcou vodou.
  5. Pomocou vidličky kontrolujeme, či je už mäso mäkké.
  6. Keď je panenka mäkká, tak odstavíme z plameňa a mäso vyberieme.
  7. Vyberieme tiež pór spolu s výpekom do vhodnej nádoby, nezabudneme vybrať bobkový list a nové korenie, a pomixujeme ponorným mixérom.
  8. Pór dáme naspäť do panvice. Pridáme smotanu a 2 dcl vody, v ktorej sme rozmiešali 2 ČL múky. Necháme prevrieť.
  9. Podávame so zemiakmi, ryžou alebo aj cestovinou.

Počet porcií: 8


Ako sa vám páčil recept?
https://www.fajnrecepty.sk/bravcova-panenka-s-porovou-omackou/3208https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/bravcova-panenka-porova-omacka.jpg?v=1602269128https://www.fajnrecepty.sk/wp-content/uploads/bravcova-panenka-porova-omacka-180x180.jpg?v=1602269128KucharkaJedlá z mäsaV tomto recepte si opäť pripravíme bravčovú panenku, tentoraz s pórovou omáčkou. Keďže sa mäso nebude piecť, ale dusiť, tak ostane nielen krásne ružové, ale aj šťavnaté. Pórová omáčka sa pripravuje veľmi jednoducho. Je riadne hustá (môžem povedať, taký pórový krém), príjemne jemná, ale zároveň aj trošku korenistá. To...Kucharka duchaj@duchaj.comAdministratorFajn ReceptyVarenie je radosť!