Fajn Recepty

Tekvicový prívarok s kuracím mäsom na paprike

4.9
(15)

Dobrým tipom pri varení Tekvicového prívarku je, že múkou poprašujeme tak, že ju dáme do sitka a jemne do prívarku preosievame. Tak sa nám múka v tekvicovom prívarku nezhrčkavie.

Recept: Tekvicový prívarok s kuracím mäsom na paprike

Suroviny

Tekvicový prívarok:

  • 1 stredne veľká tekvica
  • 2 cibule
  • 3-4 strúčiky cesnaku
  • 3 PL hladkej múky
  • 200-250ml šľahačkovej smotany
  • Mlieko
  • Soľ
  • Cukor
  • Ocot
  • 1-2 ČL nasekaného kôpru (alebo sušeného)

Mäso na paprike:

  • cca 500 g kuracích pŕs alebo stehien
  • 1 cibuľa
  • 2 ČL červenej mletej sladkej papriky
  • Soľ
  • Olej
  • Mleté čierne korenie
  • Čerstvá zelená paprika


Postup

Tekvicový prívarok:

  1. Tekvicu očistíme a ošúpeme škrabkou. Rozkrojíme ju priečne napoly a polievkovou lyžicou vydlabeme mäkké vnútro s jadierkami.
  2. Do väčšej nádoby ju na jablkovom strúhadle nastrúhame nahrubo. Ak má veľa šťavy, tak môžeme odobrať.
  3. Cibuľu nakrájame nadrobno a dáme pražiť do veľkého hrnca, kde sa bude tekvicový prívarok variť.
  4. Keď je cibuľa popražená do sklovita pridáme k nej nastrúhanú tekvicu. Pridáme aj pretlačený cesnak a dusíme do mäkka.
  5. Keď je tekvica mäkká poprášime hladkou múkou, premiešame a osolíme. Pridáme smotanu, a ak sa nám zdá prívarok riedky, môžeme dať zátrepku. Naopak, ak je to husté, pridáme po troche mlieka. Premiešavame.
  6. Nakoniec do tekvicového prívarku pridáme nasekaný kôpor – najlepšie čerstvý alebo mrazený. Necháme 2-3 minúty variť a odstavíme.
  7. Dochutíme cukrom a octom, prípadne ešte soľou.

Mäso na paprike:

  1. Kuracie prsia alebo stehná nakrájame na menšie kocky a osolíme.
  2. Nadrobno nakrájanú cibuľku popražíme, pridáme červenú mletú papriku, kuracie prsia, plátok čerstvej papriky a poprášime trošku mletým čiernym korením (kto varí pre deti alebo nemá rád štipľavé, nemusí dať).
  3. Dusíme, kým mäso nie je mäkké.
  4. Pred odstavením ochutnáme a prípadne dosolíme.

Počet porcií: 4


Ako sa vám páčil recept?

Hlasujte kliknutím na hviezdičku

Priemerné hodnotenie 4.9 / 5. Počet hlasov: 15

Zatiaľ nikto nehodnotil! Buďte prvý, kto ohodnotí tento recept.

Exit mobile version